More  Ziua Păcălelilor, în presa internaţională

  - Advertisement -

  6

  Batalioane de căşti albastre deplasate la graniţele Angliei cu Scoţia, gaze de şist exploatate la Palatul Buckingham şi transformarea Palatului Naţiunilor Unite din Geneva într-un hotel de lux se numără printre ştirile false dar amuzante publicate de presa internaţională cu ocazia Zilei Păcălelilor.

  Ca în fiecare an, data de 1 aprilie a aprins încă o dată imaginaţia jurnaliştilor britanici, iar tema independenţei Scoţiei a alimentat, marţi, cea mai mare parte a ştirilor false publicate în Marea Britanie de Ziua Păcălelilor.

  “Naţiunile Unite pregătesc o misiune de menţinere a păcii la graniţele Scoţiei în ipoteza în care «da»-ul va ieşi învingător la referendumul pentru independenţa ţării, în septembrie”, afirmă The Independent.

  Pentru a evita orice confuzie cu culorile afişate de independentiştii scoţieni, căştile albastre tradiţionale ale soldaţilor ONU vor fi înlocuite cu berete violet, considerate “neutre”.

  Potrivit aceluiaşi cotidian, experţii ONU se tem că vor avea loc înfruntări “de tipul filmului hollywoodian «Braveheart», între miliţiile inamice de fiecare parte a frontierei”.

  Daily Telegraph şi-a imaginat la rândul său viitoarea monedă de 1 liră sterlină în cazul în care adepţii independenţei Scoţiei vor ieşi învingători la acel referendum. Într-o fotografie publicată în acest cotidian, profilul premierul scoţian Alex Salmond l-a înlocuit pe acela al reginei Elizabeth a II-a.

  “Lira Salmond”, fabricată de o monetărie aparţinând actorului Sean Connery, ar intra astfel în circulaţie la 1 aprilie 2015.

  The Guardian a dezvăluit prepusul proiect secret al guvernului scoţian: o schimbare a sensului de circulaţie în Scoţia, de pe stânga pe dreapta.

  58.000 de panouri de semnalizare vor trebui să fie schimbate, însă cel mai greu va fi de trecut frontiera. Pentru a-i ajuta pe conducătorii auto care vin din Anglia, un mic videoclip amuzant, care prezintă maşinuţe Lego, explică şoferilor britanici cum să evite accidentele.

  Tot The Guardian a publicat şi o ştire despre corul facultăţii King’s College din Cambridge: de acum înainte, partiturile vocale ale acestui cor vor fi interpretate de artişti care au inhalat heliu.

  Tabloidul The Sun a publicat sub titlul “Frackingham Palace” un articol în care afirmă că regina Elizabeth a II-a şi-a dat acordul pentru exploatarea gazelor de şist în grădinile Palatului Buckingham, citând o militantă ecologistă care îşi spune “Avril Fuel”.

  The Daily Express a anunţat – publicând şi o fotografie edificatoare – că găinile unui fermier din vestul Angliei au făcut ouă pătrate.

  The Mirror afirmă că liderul nord-coreean Kim Jong-un a interzis accesul grupului anglo-irlandez One Direction atât timp cât membrii acestei trupe de adolescenţi nu adoptă tunsoarea sa celebră.

  The Birmingham Mail a publicat fotografia unui rechin de dimensiuni uriaşe surprins în timp ce “înota” în canalul care trece prin centrul acestui oraş britanic.

  Ziua Păcălelilor a fost sărbătorită şi în alte ţări. Astfel, site-ul postului radiofonic elveţian World Radio Switzerland a anunţat că Palatul Naţiunilor Unite din Geneva va fi transformat într-un hotel de lux care va dispune de un cazinou spectaculos.

  Nici presa franceză nu s-a lăsat mai prejos şi a anunţat, marţi, de 1 aprilie, că redacţiile mai multor publicaţii de marcă au primit un comunicat ce anunţa lansarea unui brand de lenjerie intimă franceză care miroase la fel ca trufele de Périgord.

  Totodată, presa din Franţa a anunţat marţi, 1 aprilie, că un pui de Velociraptor s-a născut în Parcul zoologic din Val de Reuil, că farmacia online LaSante.net propune de acum înainte imprimarea la domiciliu a unor medicamente 3D şi că a fost lansat site-ul de vânzări online charenza.com pentru a le încălţa pe pisicile care adoră internetul.

  France TV Sport a anunţat că un Grand Prix de Formula 1 va avea loc la Paris peste trei ani, iar SNCF (Căile Ferate din Franţa) a afişat marţi pe panoul călătoriilor sale orare şi rute fictive.

  În dimineaţa zilei de marţi, site-ul care comercializează produse hight-tech LDLC.com şi-a lărgit gama de servicii şi a anunţat că a lansat MeeGeek, un serviciu destinat întâlnirilor între tocilari.

  Săptămâna trecută, compania Lëkki anunţa că va comercializa versiunea originală a celebrului telefon Nokia 3310. De 1 aprilie, marca finlandeză s-a amuzat lansând o versiune modernă a legendarului telefon, care va avea ecran tactil şi o cameră foto de 41 Megapixeli.

  La rândul ei, aplicaţia Google map îi transportă pe utilizatori începând de marţi dimineaţă pe o hartă plină cu Pokomoni. În total, 150 specimene apar pe această hartă concepută special pentru 1 aprilie.

  Chupa Chups a ascuns pietre preţioase în acadelele sale – În urmă cu câteva zile, un argentinian în vârstă de 16 ani a avut surpriza de a descoperi un diamant în locul acadelei pe care o cumpărase. După ce obiectul a fost analizat de un bijutier, nestemata a fost evaluată între 1 milion şi 2 milioane de dolari. În urma acestui eveniment, Chupa Chups a dorit să profite de rumoarea creată şi a anunţat pe 1 aprilie că a ascuns cinci pietre preţioase în acadelele sale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts