More


  “Am mai câştigat un proces, nu cu ANI, ci cu doamna deputat Andreea Paul Vass”

  - Advertisement -

  silaghi01

  Europarlamentarul Ovidiu Silaghi – candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor – a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a mai câştigat un proces, de data aceasta unul intentat de deputatul PDL Andreea Paul. Concret, în cazul procesului dintre Silaghi Ovidiu Ioan, Paul Maria Andreea și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în data de 24 aprilie 2014 s-a dat sentința definitivă. În numele legii, instanţa a hotărât că respinge acțiunea civilă formulată de reclamantă fără cheltuieli de judecată.

  Vă reamintim faptul că în această acțiune civilă, respinsă de către instanță, Paul Maria Andreea obliga pârâții, în plângerea depusă la dosar, la plata sumei de 100.000 euro ca daune morale contravaloare a prejudiciului suferit de aceasta în urma încălcării dreptului la demnitatea personală, la imagine și a limitelor libertății de exprimare. De asemenea, Paul Maria Andreea a solicitat publicarea, pe cheltuiala pârâților, a hotărârii judecătorești în trei ziare de circulație națională, precum și pe prima pagină a variantei online și a variantei tipărite a gazetei și plata cheltuielilor de judecată. “Vreau să vă anunţ că eu, conform bunului obicei, sunt mereu dat în judecată. Dumnezeu mă ajută şi câştig. Am mai câştigat un proces. De data aceasta nu cu Agenţia Naţională de Integritate, ci cu doamna deputat Andreea Paul Vass. Dacă ţineţi minte, mă dăduse în judecată cu ocazia alegerilor din 2012. Şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării îmi cerea la ora respectivă 100.000 de euro şi obligarea publicării hotărârii judecătoreşti în trei ziare de circulaţie naţională. Iar sentinţa Judecătoriei respinge acţiunea civilă formulată de reclamanta Paul Maria Andreea. Prin urmare, am câştigat, am făcut o economie de 100.000 de euro. Mă simt mulţumit şi nici nu trebuie să plătesc publicarea în trei ziare de circulaţie naţională.

  Judecătoria Satu Mare a menţionat în sentință: “Nu există nicio dovadă că afirmația i-ar aparține, că a fost făcută în cadrul public sau în campanie electorală iar acest lucru trebuia lămurit în cauză, reclamanta putând să solicite prin acțiune depunerea unor filmări. Cât timp aceasta este cunoscută atât cu numele de Vass cât și cu cel de Paul, ba chiar reclamanta a ales să uzeze de ambele nume, vorbind de existența unui “brand politic Vass” și atâta vreme cât nu s-a făcut dovada numelui actual, nu se poate vorbi de existența vreunei fapte ilicite, cauzatoare de prejudicii. Așa cum s-a mai arătat, în speță nu s-a lămurit care este numele reclamantei și care este numele pe care aceasta îl folosește în mod public, pentru o mai ușoară identificare. Nu s-a dovedit nici în ce consta discriminarea în cauză. Faptul că reclamanta se numea sau se numește și Vass, numele de origine maghiară care se traduce în limba română ca fiind “fier” și faptul că pârâtul Silaghi a folosit această traducere nu justifică în niciun mod invocarea unei discriminări. Pentru aceste motive, în numele legii hotărăște că respinge acțiunea civilă formulată de reclamanta Paul Maria Andreea împotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fără cheltuieli de judecată.”
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare