More

  Consiliul Judeţean continuă modernizarea drumurilor judeţene

  cj

  În şedinţa extraordinară de ieri, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului general consolidat al judeţului Satu Mare pe anul în curs, stabilit la nivelul sumei de 199,683 milioane lei. De asemenea, consilierii judeţeni au mai aprobat studiile de fezabilitate pentru modernizarea tronsoanelor DJ 108G Supuru de Sus (DN19)- Sechereşa- DJ 109N km 0 – km 4+910, respectiv pentru modernizarea DJ 195 Potău – DN 19F. Valoarea primei investiţii este de 13,581 milioane lei, iar a celeilalte de 6,965 milioane lei.

  Documentaţii pentru 95% din drumurile judeţene
  Vicepreşedintele Mircea Govor a anunţat că nu participă la dezbaterile şi votarea proiectului de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea DJ 108G Supuru de Sus (DN19)- Sechereşa- DJ 109N km 0 – km 4+910, pentru a elimina eventualele interpretări. Potrivit documentaţiei întocmite, valoarea investiţiei este de 13,581 milioane lei. Consilierul judeţean Alexandru Panea a reclamat faptul că ar trebui modernizate cu prioritate alte drumuri, cum ar fi Turţ- Europa 81 sau Halmeu- Tarna Mare. În replică, preşedintele Adrian Ştef a declarat că toate drumurile din judeţul Satu Mare sunt importante pentru actuala conducere a Consiliului Judeţean şi că se va găsi finanţare pentru reabilitarea tuturor. Studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice sunt întocmite pentru a le avea pregătite în cazul în care apare vreo oportunitate de finanţare. Vicepreşedintele Mircea Govor a arătat că, la nivelul judeţului Satu Mare, au fost întocmite studii de fezabilitate şi proiecte tehnice pentru 95% din drumurile judeţene. Vicepreşedintele Govor i-a atras atenţia consilierului Alexandru Panea că nu este vorba de demararea lucrărilor de execuţie, ci doar de aprobarea documentaţiilor tehnico-economice. De asemenea, Mircea Govor a dat exemplul Autostrăzii Oaşului. “A fost pornită modernizarea Autostrăzii Oaşului. Din nefericire, doi ani nu s-a putut face nimic pentru că licitaţia a fost câştigată de o firmă ce purta ecusoane portocalii, care apoi a abandonat lucrarea, trebuind să o finalizăm noi”, a declarat vicepreşedintele Govor.

  Toate zonele judeţului, la fel de importante
  Directorul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, a arătat că documentaţia pentru drumurile indicate de consilierul Panea nu au fost întocmite întrucât pe tronsoanele respective urmează să fie realizate lucrări de întreţinere curentă. “Niciodată nu am blocat vreo investiţie în judeţul Satu Mare, întrucât toţi locuitorii şi toate zonele acestuia sunt importante pentru conducerea Consiliului Judeţean”, a mai adăugat Mircea Govor. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, chiar dacă Alexandru Panea a votat împotrivă. Tot în şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au mai aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea tronsonului DJ 195 Potău – DN 19F. Potrivit documentaţiei întocmite, valoarea investiţiei este de 6,965 milioane lei.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE