More


  Familia, baza social-democraţiei

  - Advertisement -

  simpo

  De Ziua Internaţională a Familiei, ieri, la sediul Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, a fost organizat workshop-ul pe tema “Metode şi modele de creştere şi dezvoltare armonioasă a copiilor în familie”. Evenimentul a fost organizat de Structura teritorială Satu Mare a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în colaborare cu Asociaţia “Din suflet pentru oameni” şi psihologul psihoterapeut Nicoleta Mihali. La eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, viceprimarii municipiului Satu Mare, Radu Roca şi Marcela Papici, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, susţinut de PNL, pentru alegerile parlamentare din Colegiul Uninominal nr. 2, Ovidiu Silaghi, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Satu Mare, Manuela Rogoz, precum şi asistenţi sociali din judeţ.

  Familia, valoarea de bază a social-democraţiei
  În deschiderea manifestării, Paula Mare a declarat că simpozionul este dedicat familiei pentru că, atât pentru întreaga societate cât şi pentru Guvernul Ponta, familia este foarte importantă, fiind considerată baza social-democraţiei. De asemenea, a mai afirmat că acele concluzii care vor fi trase în urma discuţiilor, vor fi trimise preşedintei Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD, Rovana Plumb, pentru a fi concepută o iniţiativă legislativă de protecţie a familiei.

  Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a mulţumit tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a vizitei premierului Victor Ponta în judeţ, pe care a considerat-o a fi o reuşită, după care a afirmat că Ziua Internaţională a Familiei este o zi de celebrare a uniunii dintre soţ, soţie şi copii, adăugând că protecţia familiei este una dintre valorile de bază ale social-democraţiei. “PSD vine în sprijinul familiilor aflate în dificultate şi, atât eu cât şi colegul meu, Adrian Ştef, prin Consiliul Judeţean, finanţăm acţiunile sociale din judeţ. Apreciem activitatea făcută de asistenţii sociali, şi ştim că numărul lor este insuficient în prezent. Sperăm că viitorul va fi mai bun pentru toţi românii în special când vom avea în fruntea ţării un preşedinte PSD, pe Victor Ponta, şi un Guvern pe măsură”, a mai spus Mircea Govor.

  La rândul său, Ovidiu Silaghi a spus că evenimentul de ieri este foarte important mai ales în actuala conjunctură socială şi economică, acum când multe familii sunt dezbinate din cauza faptului că unul sau ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Creşterea economică realizată de Guvernul Ponta este încurajatoare pentru întoarcerea acasă a celor plecaţi să lucreze în străinătate şi, în acest fel, să-şi reîntregească familia. Au mai luat cuvântul Radu Roca, Marcela Papici şi Manuela Rogoz.

  Importanţa familiei în creşterea copiilor
  Apoi s-a trecut la dezbateri. Potrivit organizatorilor, principalul scop al întâlnirii este de a aduce în prim plan importanţa familiei în viaţa şi dezvoltarea copiilor prin dobândirea de noi metode şi tehnici de intervenţie. “Asistenţa socială a familiei e cea mai dezvoltată ramură a asistenţei sociale deoarece în aplicarea ei cuprinde aproape toate problemele şi tehnicile de asistenţă socială. Asistentul social e obligat să aplice toate legile care se referă la ocrotirea copiilor atât din familii, cât şi din instituţii”, a declarat preşedintele structurii sătmărene a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Mihaela Motoc. Pe parcursul desfăşurării simpozionului, susţinut de Nicoleta Mihali, s-a pus accentul pe promovarea valorilor familiei, egalitate, dragoste, respect, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în vârstă.

  Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat ziua de 15 mai printr-o rezoluţie ca fiind Ziua Internaţională a Familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere care a fost susţinută şi de Patriarhia României, 15 mai este oficial şi Ziua Familiei Române.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img