More


  Omniasig Sălaj, „călcată” de mascați

  Percheziții la sucursala din Zalău privind posibile abuzuri în serviciu sau fals intelectual 
   
  Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală. 
   
  Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, miercuri, 14 mai, au fost efectuate percheziţii simultane în 49 de locaţii, la sedii centrale şi sucursalele societății de asigurare Omniasig, situate pe raza municipiului Bucureşti şi a tuturor judeţelor din ţară, printre care și Sălajul.
  „Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual”, se arată într-un comunicat.  Aceste percheziții au fost efectuate inclusiv la sucursala Omniasig din județul Sălaj, situată în municipiul Zalău, strada 22 Decembrie 1989, numărul 7.
  Atât la Zalău cât și în alte agenții din țară, circa 40 de directori sunt suspectați de implicare în falsificarea a aproximativ un milion de polițe de asigurare, prejudiciul produs fiind de câteva milioane de lei.
  Potrivit Mediafax, ancheta vizează, pe lângă directorul general al Omniasig, toți directorii de sucursale și directorii de vânzări. La desfășurarea acestor activități, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Fraudelor, precum și de suportul tehnic și informativ al Serviciului Roman de Informații. Cercetările nu vizează și clienți ai Omniasig, aceștia fiind considerați cumpărători de bună-credință.
  De precizat faptul că Omniasig a emis, ieri, un comunicat de presă în care se spune că obiectul investigațiilor îl face polițele PAD (polița de asigurare împotriva dezastrelor), a căror distribuire s-a făcut prin intermediul acționarilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) până în luna iulie a anului trecut.
  Conform legislației în vigoare, toți proprietarii de locuințe au obligația să încheie polița de asigurare obligatorie emisă de PAID, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice în limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.
  Societățile de asigurare autorizate să preia riscuri de catastrofe naturale, fie că sunt sau nu acționar PAID, pot încheia pentru aceste categorii de riscuri asigurări facultative ale locuințelor numai pentru partea din suma asigurată care depășește suma asigurată obligatoriu prin PAD (10.000 sau 20.000 euro). Cu un capital de 439,6 milioane lei, Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care deține peste 99 % din acțiunile asiguratorului român. Societatea este al doilea jucător pe piața locală a asigurarilor. VIG mai deține, pe piața românească, BCR Asigurări de Viață și Asirom, precizeaza Mediafax.
  Iulian Duma
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img