More

    Prins la pescuit pe Someș în perioada de prohibiție

    Un sălăjean a fost amendat cu 600 lei pentru pescuit ilegal 

    Un echipaj din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Jibou a depistat marţi, în jurul orei 17.00, pe timpul executării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal pe râul Someş, o persoană care pescuia în râul Someş, cu toate că ne aflăm în perioadă de prohibiţie. 
    Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, bărbatul, de 39 de ani din Jibou, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 lei conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit. F.
    Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale; neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile; încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă, precum şi pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale, etc.
    Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani: pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, etc.
    De asemenea, sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile, mijloacele de transport sau orice alte bunuri ce au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE