More

  20 iunie, ultima zi pentru depunerea subvențiilor în sectorul zootehnic

  Potrivit APIA, termenul limită pentru depunerea cererii unice de plată în vederea acordării ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic la speciile bovine și ovine sau caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte și de carne de vită și pentru producătorii de lapte și de carne de ovine sau caprine din zonele defavorizate (Zalha și Cristolț în cazul județului Sălaj) este de 20 iunie.
  Ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine, ovine, caprine se acordă producătorilor agicoli, persoane fizice sau juridice care dețin, cresc și exploatează animale de producție identificate și înregistrate în sistemul național, pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte, pentru schema de producție în sectorul carne și pentru schema decuplată de producție în sectorul ovine-caprine. În Sălaj nu există vaci din rase de carne, nici vaci metise cu rase de carne.
  Cererile se pot depune atât la Centrul Județean APIA, cât și la cele patru centre locale din Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou și Ileanda.
   
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE