More


  Caravana “Educalternativă” la Satu Mare

  - Advertisement -

  caravana

  Pasajul Corneliu Coposu a fost animat ieri în cadrul evenimentelor organizate de Asociaţia “Stea” în cadrul Caravanei “Educalternativă”, pregătite în mod special pentru cei mici cu ajutorul voluntarilor din Franţa şi Italia. În cadrul manifestărilor, echipa Stea a oferit informaţii celor care vor să devină voluntari şi să dea o mână de ajutor la acţiunile educative desfăşurate în mediile defavorizate ale oraşului.

  Această acţiune a fost derulată în cadrul proiectului “Educaţie pentru viitor”, care are ca scop susţinerea educaţiei timpurii, a integrării în sistemul educativ şi a dezvoltării abilităţilor de viaţă a copiilor şi tinerilor din medii defavorizate din municipiul Satu Mare. Proiectul, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG” organizat de Fundaţia Orange, ce oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii unei firme de telefonie mobilă, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.

  Activitatea Caravanei “Educalternativă”, combinată cu servicii sociale şi programe educative complexe desfăşurate în cadrul centrului de zi al Asociaţiei “Stea”, contribuie la dezvoltarea de cunoştinţe şi abilităţi în rândul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, reducând astfel decalajele educaţionale generate de lipsa stimulării în mediul familial şi de neasumarea adecvată a rolurilor parentale, care există între aceştia şi ceilalţi copii şi tineri din comunitate. De asemenea, activităţile proiectului se axează pe influenţarea pozitivă a atitudinii părinţilor faţă de viitor reducând lipsa de perspective specifică mediului defavorizat în care trăiesc, dezvoltându-le cunoştinţele şi abilităţile şi determinându-i să susţină educaţia copiilor lor şi să facă paşi importanţi spre incluziunea socială.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare