More


  Cavalerii din România îşi dau întâlnire la Carei

  - Advertisement -

  karul

  Direcția de Cultură a Municipiului Carei și Fundația Centrului de Promovare a Turismului Cultural “Grof Károlyi”, cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Carei, organizează ediția a II-a a Festivalului Medieval Villa Karul. Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 iunie 2014, în Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi, zilnic, între orele 14.00-21.00.

  De toate pentru toţi
  În perioada 28-29 iunie vor avea loc în Parcul Dendrologic din Carei mai multe activităţi, printre care demonstrații de mânuire a armelor medievale, bătălii, școală de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul, meșteri fierari, olari, sticlari, pielari, iconari și lutieri, spectacol cu foc, poezie şi muzică medievală, muzică de stradă și programe interactive pentru copii. Important de menţionat este faptul că vizitarea Castelului Károlyi se poate face între orele 9.00-20.00. Pe lângă aceste activităţi se vor mai amplasa standuri cu vinuri Nachbil – din cramele fostelor domenii ale familiei Károlyi, plăcinte şi ştrudel. “În cadrul acestui eveniment vor participa: Paladinii din Terra Medies (Mediaş); Grupul Reenactor Ezüst Sólyom (Oradea); Lupii de Fier ai Apoulonului (Alba Iulia); Arcașii Corvus Regia (Carei); Fire Dreams – spectacol cu foc (Mediaş); Asociația Culturală Aranykapu (Satu Mare); Asociaţia Turul-Sas (Baia Mare); Asociaţia Culturală Borókagyökér (Satu Mare); Trupa de Teatru M.E.E.M. a Centrului Cultural Carei”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Direcția de Cultură a Municipiului Carei.

  Ediţie reuşită anul trecut
  La prima ediţie, care a avut loc anul trecut, sute de sătmăreni, dar şi turişti, au fost prezenţi pentru a vedea cum se trăia în vremurile de mult apuse. Având în vedere potenţialul turistic al evenimentului, Direcţia de Cultură şi Sport şi-a manifestat intenţia de a extinde durata Festivalului Medieval Villa Karul. “Vrem să organizăm un Festival Medieval pe durata a mai multe zile pentru ca, împreună cu hotelurile şi ştrandul din Carei, să putem promova pachete turistice atractive”, a declarat Bogdan Georgescu.

  Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a mulţumit tuturor celor care respectă tradiţiile şi fac în aşa fel încât istoria să nu fie dată uitării. El a dorit să reamintească dacă mai era nevoie că “Transilvania este plină de tradiţii” şi că “cei care le apără sunt consideraţi adevăraţi stâlpi ai societăţii”.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare