More

  Eveniment editorial la Zalău

  Consiliul Județean Sălaj (CJS) și Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj invită sălăjenii marți, 17 iunie, de la ora 15.00, în Sala „Dialoguri europene” a CCAJ Sălaj la un nou eveniment editorial. Cercetătorul științific Camelia Burghele va lansa trei noi volume, deosebit de interesante.
  Etnolog pasionat, Camelia Burghele este cercetător la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău. Volumele pe care le va lansa sunt: „La nuntă în satale sălăjene. O lectură antropologică a tradițiilor nupțiale”, apărut la Editura Caiete Silvane Zalău și Editura Etnologică București; „Solnocu de Mijloc la 1864. Chestionarele academicianului Pesty Frigyes” – ediţie îngrijită şi adnotată de Camelia Burghele, Viorel Ciubotă şi Mizser Lajos, apăruta la editurile Caiete Silvane din Zalău și Eikon din Cluj-Napoca.
  Al treila volum care va fi lansat marți, „Asumarea identității culturale în comunitățile din Maramureșul ucrainian”, a apărut în 2013 la editura Muzeului Național al Literaturii Române si este rezultatul unei cercetări în cadrul unei burse postdoctorale pe care Camelia Burghele a obținut-o in cadrul Academiei Române.
   
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE