More

  Exerciţii demonstrative ale jandarmilor la Şcoala “Avram Iancu”

  demonstratie

  Efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare au desfăşurat ieri exerciţii demonstrative la Şcoala cu clasele I-VIII “Avram Iancu”. Activitatea, care a fost organizată de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Camelia Lucuţ, se înscrie în calendarul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. La această activitate a fost invitat să participe directorul Direcţiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonelul Constantin Ştefan, promotorul şi iniţiatorul acestei campanii. Şcoala Avram Iancu a fost premiată cu locul II – la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

  Activitatea demonstrativă a fost realizată de efective din Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil sub comanda locotenent- colonelului Lorand Brad şi a debutat cu exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. De asemenea, la activitate au fost prezentate ateliere de lucru unde a fost expus armamentul uşor din dotarea instituţiei.Tot în cadrul atelierelor au fost expuse ţinuta jandarmilor şi alte materiale specifice din dotare.

  Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde copiii au putut mânui şi testa arme air soft. Plutonierul adjutant Câmpan Bujor şi plutonierul Cristian Petran, ambii din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, le-au prezentat elevilor trusa criminalistică, iar cei mici au putut să-şi ia amprentele. Activitatea a fost foarte apreciată de copiii şi de cadrele didactice ale acestei şcoli, aceştia reînnoind invitaţia jandarmilor.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE