More


  Inspectoratul Şcolar a dat milităria jos din pod

  - Advertisement -

  patru

  Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, prin inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, i-a prezentat în cursul zilei de ieri prefectului Eugeniu Avram măsurile adoptate pentru buna desfășurare a examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale. Astfel, pentru sesiunea iunie-iulie 2014 a examenului de Bacalaureat, la nivelul județului Satu Mare s-au înscris un număr de 2.327 candidați, dintre care 2008 din seria curentă și 219 din seria anterioară. Pentru examenul de Evaluare Naţională sunt aşteptaţi în bănci un număr de 3.291 de elevi.

  Patru centre de evaluare
  Evaluarea lucrărilor în cadrul examenului de Evaluare Naţioanlă va avea loc în patru centre, respectiv Centrul Zonal de Evaluare Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Satu Mare, Centrul Zonal de Evaluare Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare, Centrul Zonal de Evaluare Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Satu Mare şi Centrul Zonal de Evaluare Liceul Teologic Reformat Satu Mare.

  Pentru buna desfășurare a examenului de Evaluare Națională, Comisia Județeană de EN– 2014 a solicitat Serviciului Public de Asistenţă Socială să asigure prezența personalului medical în unitățile de învățământ pe perioada desfășurării probelor. De asemenea, Comisia Judeţeană le-a cerut operatorilor de cablu și operatorilor de telefonie asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru desfășurarea examenului, structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Poliției și Jandarmeriei asigurarea prezenței polițiștilor și jandarmilor la sediul comisiei județene de bacalaureat precum și la centrele de examen și de evaluare, pentru păstrarea ordinii publice, pentru paza lucrărilor scrise, precum și pentru transportul acestora.

  Comisia Judeţeană le-a mai cerut directorilor de unități școlare să interzică cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.

  Condiţii asigurate la Bac
  Pentru buna desfășurare a examenului de bacalaureat, Comisia Județeană de Bacalaureat – 2014 a solicitat Serviciului Public de Asistenţă Socială să asigure prezența personalului medical în unitățile de învățământ pe perioada desfășurării probelor. Comisia Judeţeană le-a cerut operatorilor de cablu și operatorilor de telefonie asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru desfășurarea examenului, respectiv structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Poliției și Jandarmeriei asigurarea prezenței polițiștilor și jandarmilor la sediul comisiei județene de bacalaureat precum și la centrele de examen și de evaluare, pentru păstrarea ordinii publice, pentru paza lucrărilor scrise, precum și pentru transportul acestora.

  Comisia Judeţeană nu a uitat nici de celebrele deja “fonduri de protocol”, cerându-le directorilor de unități școlare să interzică cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.

  Dascălii răspund cu funcţiile
  În vederea respectării prevederilor metodologice și pentru asigurarea corectitudinii desfășurării examenului, președinții comisiilor din centrele de examen și de evaluare vor da și vor solicita declarații scrise de la fiecare membru al comisiei cum că nu au soț/soție, rudă sau afin până la gradul al patrulea printre candidații care participă la examen și că își asumă responsabilitatea pentru respectarea întocmai a prevederilor legale. De asemenea, declarația va conține mențiunea că în cazul constatării unor nereguli în activitatea sa din cadrul comisiei, știe că se vor lua măsuri de sancționare care pot merge până la excluderea din învățământ, în funcție de gravitatea abaterii.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img