More


  Lansare de carte, inaugurarea Muzeului Satului și muzică pe toate gusturile la „Zilele Comunei Creaca – Fiii satului Borza din nou Acasă”

  - Advertisement -

  afis-creaca-borza

  Parohia Ortodoxă Borza, în parteneriat cu Primăria Comunei Creaca, Consiliul Local Creaca, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Școala Gimnazială „Marcus Aurelius” Creaca și Școala cu clasele I-IV Borza, vă invită duminică 29 iunie, cu ocazia hramului Bisericii „Sf. Petru și Pavel” din localitatea Borza, comuna Creaca, la lansarea monografiei satului Borza, precum și la inaugurarea Muzeului satului la școala primară din localitatea Borza.

  Cu ocazia acestor evenimente vor avea loc o serie de manifestări culturale dar și spectacole de muzică populară, printre invitați numărându-se Ansamblul Folcloric „Meseșul” Zalău și Ansamblul „Cununa” Jibou – cu soliștii lor, dar și Pavel Păușan, Alexandra și Alexandru Chira, Adelina Borzan, Georgiana Marinescu.

  În prima zi, sâmbătă 28 iunie, manifestările vor începe de la ora 10.00, cu concursuri, karaoke şi alte surprize. Seara vor avea loc concerte în aer liber cu formaţii şi artişti de muzică uşoară, printre invitați numărându-se Mr. Alama şi Ligia, trupa Ataria şi Adrian Aron, participant la show-ul-concurs „Românii au talent”. La ora 24.00 sunt programate focurile de artificii și o discotecă.

  Duminică, 29 iunie, fiii satului Borza se vor reuni la biserica Sf. Apostoli „Petru şi Pavel”, la sărbătorirea hramului bisericii. La ora 13.00 va avea loc lansarea monografiei satului şi inaugurarea muzeului satului din cadrul şcolii cu clasele I-IV din Borza. De la ora 16.00 va avea loc un spectacol folcloric cu solişti şi ansambluri folclorice din Sălaj: Ansamblul „Meseşul” Zalău, ansamblul “Cununa” Jibou, Pavel Păuşan, Georgiana Marinescu, Alexandra şi Alex Chira, Adelina Borzan. Seara se va încheia cu un foc de tabără și cu o discotecă.

  Programul complet ale evenimentelor

  SÂMBĂTĂ, 28 iunie 2014

  10.00 – 18.00 Competiții sportive și jocuri distractive – Pentru adulți și pentru copii (demonstrație de arte marțiale, concurs de skandenberg, concurs de flotări sau genuflexiuni, concurs de aruncat cu bolovanul, concurs de alergat cu soția/prietena în spate pe un anumit traseu, concurs de lupte libere, fotbal sau minifotbal, concurs de tras cu arcul, concurs de tras cu praștia, jocuri de șah, table și cărți (cruce, filcăi), etc. Atracția copiilor vor fi concursurile de fugă în sac, de învârtit cercul, de genuflexiuni, de sărit coarda, de aruncat cu bolovanul, de alergat cu oul fiert în lingură, trasul frânghiei pe echipe, etc.

  19.00 – 24.00 Concerte în aer liber cu diferite trupe sau artiști de muzică ușoară, dance, dar și un Dj specializat care să întrețină atmosfera până la focul de artificii.

  Invitați speciali Adrian Aron, Ataria, Mr. Alama și Ligia

  24.00 Focuri de artificii (minim 5 minute)

  24.00 – 2.00 Discotecă în aer liber

  DUMINICĂ, 29 iunie 2014

  9.30 Întâlnirea fiilor satului la biserica nouă și participarea la slujba religioasă – hramul bisericii ortodoxe Sf. Apostoli Petru și Pavel

  12.00 Parastas de pomenire a tuturor celor decedați sau a eroilor satului, acordarea unor diplome de merit celor 3 preoți care au slujit sau slujesc la biserică (Avram Vasile, Nechita Claudiu, Oancea Cristian).
  13.00 Lansarea monografiei satului, dezvelirea unei plăci omagiale și inaugurarea Muzeului Satului la școala din sat.

  Primirea invitaților/musafirilor cu pâine, sare și pălincă de prune, în costum popular, a tuturor invitaților/musafirilor care vor veni la inaugurarea Muzeului Satului (cu această ocazie vor avea loc eventualele discursuri oficiale – organizatori, primar, autorități județene, invitați, sponsori, etc.)

  13.00 Spectacol culinar – pentru a promova „brandul Borza”, „Duma Țăranul” și „Radu Ciobanul” vor face mămăligă la ceaun, vor servi musafirii cu pălincă, slănină, ceapă, pită de casă și bineînțeles caș și telemea de oaie. Și de ce nu, cu o friptură de miel…

  15.30 Parada costumelor și a portului popular prin sat (începând de la drumul de la biserică și până la locul de desfășurare a evenimentelor – circa 1 km)

  16.00 Spectacol folcloric cu soliști sau ansambluri folclorice din județ: „Meseșul” Zalău, „Cununa” Jibou – cu soliștii lor). Prezentatorul spectacolului, comicul sălăjean Ioan Seleși.
  Invitați speciali Pavel Păușan, Georgiana Marinescu, Alexandra și Alexandru Chira, Adelina Borzan.

  20.30 – Discotecă în aer liber

  22.00 – Foc de tabără

  23.00 – Închiderea manifestărilor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare