More


  Luni are loc licitaţia pentru noul sediu al Primăriei Tăşnad

  - Advertisement -

  MITRASCA-v

  După cinci ani în care a stat în chirie, Primăria Tăşnad va avea în curând propriul său sediu. Luni va avea loc licitaţia pentru construcţia acestuia, pe amplasamentul fostului sediu, care s-a prăbuşit în cursul anului 2009. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. În cazul în care licitaţia nu va fi contestată, lucrările ar putea fi demarate în cursul acestui an. Noul sediu va avea faţada conform proiectului iniţial al clădirii care a adăpostit instituţia până în urmă cu cinci ani. De asemenea, acesta va adăposti nu numai departamentele Primăriei Tăşnad, ci şi Biroul local al AJOFM, respectiv Biroul pentru Evidenţa Populaţiei.

  O licitaţie mult aşteptată
  Deschiderea ofertelor pentru construcţia noului sediu al Primăriei Tăşnad va avea loc luni. Pasul următor îl va constitui evaluarea ofertelor în vederea desemnării ofertei câştigătoare, după criteriul preţului celui mai scăzut. Primarul Vasile Mitraşca speră ca lucrările de execuţie să înceapă chiar în acest an, cu condiţia să nu se înregistreze contestaţii la licitaţie. Termenul de execuţie al lucrărilor, prevăzut în caietul de sarcini, este de 12 luni de la predarea amplasamentului.

  Primăria Tăşnad a început să pregătească documentaţia de licitaţie pentru construcţia noului sediu la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, după ce Consiliul Judeţean a alocat suma de un milion de lei pentru acest obiectiv. Administraţia locală tăşnădeană dispunea deja atunci de un proiect tehnic care viza construirea unui nou sediu pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în 2009. Pentru a putea organiza licitaţia, Primăria a trebuit să reactualizeze avizările necesare.

  Tentativă de extindere eşuată
  Pentru un aspect mai degajat al viitorului sediu, Primăria Tăşnad a încercat să cumpere un teren învecinat, în suprafaţă totală de 12 ari. Aici ar fi urmat să se amenajeze un spaţiu verde, precum şi o serie de parcări, însă negocierile au eşuat. “Dacă reuşeam să ajungem la o înţelegere cu proprietarul, am fi putut avea un sediu cu adevărat demn de un oraş. În jurul Primăriei am fi putut amenaja parcări şi spaţii verzi, astfel încât zona să aibă un aspect mai aerisit. Din păcate, preţul cerut pentru cei 12.000 de metri pătraţi a depăşit cu mult posibilităţile bugetului local, astfel că negocierile au eşuat”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca. Astfel, noul sediu va fi construit exact pe amplasamentul celui vechi, care s-a prăbuşit în mod neaşteptat în 2009.

  O clădire cu încărcătură simbolică
  Viitorul sediu al Primăriei Tăşnad va avea faţada conform proiectului iniţial al clădirii care a adăpostit instituţia până în urmă cu cinci ani. “Fostul sediu al Primăriei are o încărcătură simbolică pentru tăşnădeni, întrucât este vorba despre clădirea donată Statului Român în 1926 de către Coriolan Şter, una din cele mai importante personalităţi ale Tăşnadului din perioada interbelică. Această clădire a avut întotdeauna destinaţie de finanţe locale sau de primărie. Tocmai din acest motiv, în proiect s-a prevăzut ca faţada să fie refăcută conform proiectului original al clădirii”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

  Viitorul sediu va rezolva nu numai problemele administraţiei locale, ci şi ale unor instituţii care deservesc întreaga zonă a Tăşnadului, însumând o populaţie de peste 32.000 de persoane. Noul sediu va putea oferi condiţii optime de desfăşurare a activităţii şi pentru Biroul local al AJOFM, respectiv Biroul pentru Evidenţa Populaţiei. Cele două birouri deservesc nu numai locuitorii oraşului Tăşnad, ci şi pe locuitorii celor 11 comune din zonă, de la Pir până la Hodod.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img