More


  Malpraxisul intră în faza plângerilor penale

  - Advertisement -

  onuc

  Războiul sătmăreanului Vasile Onuc cu chirurgul Alexandru Andreica de la Spitalul Judeţean Satu Mare intră într-o nouă fază. Supărat că medicul l-a atras într-o capcană, denunţându-l pentru şantaj, după ce l-a chemat la el să-i dea 1.000 de euro pentru a-şi retrage plângerea de malpraxis, Vasile Onuc va depune, la rândul său, o plângere penală împotriva chirurgului Andreica, în care îl va acuza de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu. De asemenea, Onuc cere anchetatorilor să facă lumină şi în cazul şpăgii de 250 de euro cerută de medic, din care s-a mulţumit cu 12 litri de pălincă şi 75 de ouă. Judecătorii sătmăreni au refuzat de două ori solicitarea procurorilor de a-l aresta pe Vasile Onuc. Acesta susţine că atitudinea precaută a judecătorilor demonstrează că povestea cu şantajul este cusută cu aţă albă, fiind vorba de o înscenare ordinară.

  Plângeri penale împotriva chirurgului
  Supărat pentru că a ajuns din victimă acuzat, Vasile Onuc contraatacă. Bărbatul din Tarna Mare, care era să moară în urma unei banale operaţii de apendicită realizată de medicul Alexandru Andreica la Spitalul Judeţean, vrea să depună plângeri penale împotriva chirurgului. “M-am consultat cu avocatul şi am decis să acţionez şi eu împotriva chirurgului Andreica, care mi-a înscenat şantajul. Aşa că voi depune o plângere penală împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu. Sunt curios ce îmi va mai înscena medicul Andreica atunci când va afla de plângerea penală. Poate încă un şantaj, cum se pricepe el”, ne-a declarat Vasile Onuc.

  Deşi s-a trezit inculpat într-un dosar penal pentru şantaj, Vasile Onuc cere Colegiului Medicilor Satu Mare să ancheteze cu seriozitate plângerea pentru malpraxis depusă împotriva chirurgului Andreica. După ce a fost redirecţionată de Ministerul Sănătăţii către alte instituţii, plângerea a ajuns pe masa Colegiului Medicilor. Conducerea Colegiului Medicilor Satu Mare a refuzat să comenteze cazul până când se va da un verdit în acest caz. Deocamdată, Colegiul Medicilor nu a comunicat în mod public modul în care a soluţionat plângerea lui Vasile Onuc, semn că acest caz se află în continuare sub investigare.

  Pacientul cere anchetarea şpăgii
  Supărat din cauza modului în care a fost lucrat de medicul Andreica, Vasile Onuc cere autorităţilor să investigheze şi modul în care a trebuit să-l mituiască pe doctor în natură, deoarece nu avea suficienţi bani. Potrivit celor declarate Gazetei de Nord-Vest de Onuc, medicul Andreica i-ar fi cerut 250 de euro şpagă înainte de a efectua operaţia, 200 pentru el şi 50 de euro pentru anestezist. “I-am spus că nu am de unde să-i dau întrucât sunt un om sărac, care are cinci copii şi trăieşte din ajutorul social. Neavând bani, după ce m-a operat, soţia i-a adus chirurgului 12 litri de pălincă şi 75 de ouă de casă”, afirmă Vasile Onuc. “Când voi mai fi audiat în dosarul acela de şantaj, le voi spune procurorilor cum mi-a cerut bani doctorul. Poate de aia m-a cusut ca pe un artex vechi de piele căci nu i-am putut da câţi euro mi-a cerut. Bine că a luat pălinca şi ouăle, fără să spună nici măcar mulţumesc. Sper ca, dacă tot susţine că a fost şantajat, să poată explica procurorilor de ce a cerut şpagă pentru operaţie”, este de părere Vasile Onuc.

  O poveste cusută cu aţă albă
  Gazeta de Nord-Vest a arătat săptămâna trecută că povestea şantajului exercitat de un pacient asupra unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare s-a spart mai ceva ca un balon de săpun. Totul aduce mai degrabă a înscenare. Pacientul Vasile Onuc îl acuză pe medicul Alexandru Andreica că i-a înscenat şantajul pentru a-l compromite şi pentru a scăpa astfel de consecinţele plângerii de malpraxis pe care a înaintat-o Ministerului Sănătăţii. Onuc mai spune că medicul Andreica a fost cel care a propus să-i dea 1.000 de euro pentru a-şi retrage plângerea de malpraxis. Vasile Onuc a căzut în capcana întinsă abil de chirurg, considerând că se poate înţelege amiabil cu cel din a cărui neglijenţă era să-şi piardă viaţa, în urma unei banale operaţii de apendicită. Onuc a fost prins de poliţişti după ce a primit banii de la chirurg, care l-a denunţat pentru şantaj. În timp ce reclamaţia de şantaj este cercetată de Poliţie, reclamaţia de malpraxis este anchetată de Colegiul Medicilor Satu Mare. Instanţele sătmărene par a fi circumspecte vizavi de acuzaţiile de şantaj la adresa lui Onuc, refuzând de două ori să emită mandat de arestare pe numele său, cum au cerut procurorii.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare