More


  Ovidiu Adrian Popa, noul inspector şef al Jandarmeriei Sătmărene

  - Advertisement -

  placheta

  La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare s-a desfăşurat ieri ceremonialul militar de predare-primire a drapelului de luptă, cu ocazia ieşirii la pensie a inspectorului şef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram. La manifestare au participat şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), colonelul Constantin Ştefan, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, comandanţii şi şefii instituţiilor din segmentul ordine, siguranţă publică şi securitate naţională şi alţi colaboratori apropiaţi din judeţul Satu Mare, precum şi cadrele în rezervă şi retragere.

  Predarea comandei şi a drapelului de luptă
  În prezenţa colonelului Constantin Ştefan, activităţile s-au desfăşurat în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare, la acestea participând întregul efectiv al comandamentului, precum şi toţi comandanţii subunităţilor subordonate. Activitatea a început cu prezentarea onorului şi raportului, trecerea în revistă a formaţiei, urmată de intonarea Imnului Naţional. În cadrul ceremoniei, colonelul Gheorghe Avram a predat comanda şi drapelul de luptă locotenent – colonelului Ovidiu Adrian Popa. Sub faldurile drapelului, IJJ Satu Mare şi-a îndeplinit cu onoare sarcinile încredinţate.

  Drapelul a fost preluat de locotenent-colonelul Ovidiu Adrian Popa, împuternicit în funcţia de inspector şef de către generalul maior doctor Mircea Olaru al IGJR, după o activitate desfăşurată vreme de 24 de ani. În cadrul ceremoniei, colonelul Constantin Ştefan a adresat câteva cuvinte de mulţumire din partea Inspectorului general al Jandarmeriei Române, generalul maior doctor Mircea Olaru, colonelului Gheorghe Avram pentru întreaga activitate desfăşurată în instituţie. Cu această ocazie, i-au fost înmânate colonelului Gheorghe Avram o plachetă de onoare şi o diplomă de excelenţă din partea Jandarmeriei Române.

  Plachete şi diplome pentru colonelul Gheorghe Avram
  Prefectul Eugeniu Avram l-a felicitat pe colonelul Gheorghe Avram pentru cei 32 de ani de activitate şi pentru cei zece ani în care a fost la comanda Jandarmeriei Sătmărene, cu care a colaborat foarte bine. Cu această ocazie, Eugeniu Avram i-a oferit o diplomă de excelenţă din partea Prefecturii Satu Mare colonelului Gheorghe Avram. Preşedintele Adrian Ştef a lăudat activitatea IJJ Satu Mare, cât timp la conducere s-a aflat colonelul Gheorghe Avram şi i-a urat succes noului inspector şef Ovidiu Adrian Popa, îndemnându-l să continue proiectele fostului comandant al Jandarmeriei Sătmărene. După care, Adrian Ştef şi Mircea Govor i-au înmânat colonelului o plachetă din partea Consiliului Judeţean Satu Mare, iar Dorel Coica i-a oferit o diplomă de excelenţă fostului şef al IJJ Satu Mare. În semn de recunoştinţă, noul inspector şef Ovidiu Adrian Popa i-a înmânat din partea cadrelor unităţii fostului comandant un “Hrisov de cinstire” şi un permis de acces permanent în unitate.

  drapel

  Lt. col. Ovidiu Adrian Popa, noul inspector şef la IJJ Satu Mare
  Colonelul Gheorghe Avram a declarat că după 32 de ani de activitate, din care zece ani la conducerea Jandarmeriei Sătmărene, a decis să iasă la pensie, şi că este mândru că la 1 septembrie 1990 a fost încadrat la Jandarmeria Satu Mare, în anul în care s-a înfiinţat unitatea. La rândul său, noul inspector şef Ovidiu Adrian Popa a spus că este un moment emoţionant primirea drapelului de luptă din partea fostului comandant al unităţii, colonelul Gheorghe Avram. Activitatea s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare constituită din formaţiuni de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.
  Locotenent-colonelul Ovidiu Adrian Popa a fost comandant pluton Şcoală de gradaţi la Centrul de instrucţie Tăşnad în perioada 1991-1998 şi 1998-2003. A îndeplinit funcţia de Ofiţer specialist II planificare reacţii pentru situaţi de urgenţă la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor Jandarmi (CPPCJ) Tăşnad în 2003-2004, funcţia de Ofiţer specialist II consilier juridic la CPPCJ Tăşnad – 2005, instructor militar la CPPCJ Tăşnad – 2006, şef de catedră la CPPCJ Tăşnad în perioada 2007 – 2011, iar din mai 2011 până în prezent – a îndeplinit funcţia Ofiţer specialist I consilier juridic la IJJ Satu Mare.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare