More


  Şefii serviciilor de control, chemaţi la raport

  - Advertisement -

  prefectura

  Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat ieri în şedinţă de lucru pe şefii serviciilor de inspecţie şi control din cadrul instituţiilor publice deconcentrate, în urma semnalelor negative înregistrate în activitatea acestora. Pentru că problemele nu au fost sesizate la nivelul Instituţiei Prefectului, Eugeniu Avram a cerut o raportare a tuturor inadvertenţelor şi a derapajelor înregistrate în activitatea funcţionarilor publici. Una din cele mai mari probleme o reprezintă lipsa de profesionalism sau indiferenţa unor funcţioanari publici, care se transformă automat în abuzuri asupra cetăţenilor. Ajunge să amintim de faptul că instituţiile publice deconcentrate pierd pe bandă rulantă procesele intentate de cetăţeni, semn al incompetenţei unor bugetari.

  “Nu avem un feed-back”
  Prefectul Eugeniu Avram s-a plâns de faptul că nu primeşte rapoarte reale privind activitatea instituţiilor publice deconcentrate. Din nefericire, chiar şi acelea care sunt transmise către Instituţia Prefectului – în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu – sunt trunchiate, astfel încât să mascheze derapajele şi actele de incompetenţă. “Prin acele rapoarte pe care dumneavoastră ar trebui să le prezentaţi, noi putem să verificăm modul în care se implementează politicile guvernamentale în teritoriu. Din păcate, noi nu avem un feed-back. V-aş ruga să ne faceţi rapoarte cu activitatea de inspecţie. Vă subliniez că noi, Instituţia Prefectului, nu vrem să intervenim în activitatea dumneavoastră, ci doar dorim să verificăm modul de implementare a politicilor guvernamentale. Şi noi suntem monitorizaţi pe această linie”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

  Comunicarea obiectivă, obligatorie
  Prefectul Eugeniu Avram a solicitat întocmirea unor rapoarte de inspecţie şi control obiective, astfel încât să fie eliminate subiectivismul şi derapajele. Mai mult, prefectul Eugeniu Avram a cerut crearea unei baze de date de contact, astfel încât să se poată crea o interconectivitate între serviciile de control. “Dorim înfiinţarea unei baze cu datele de contact ale tuturor celor cu atribuţii de control în vederea unei mai bune comunicări. Dorim ca la nivel instituţional să eliminăm subiectivismul şi incorectitudinea. Vrem ca totul să se desfăşoare pe criterii obiective, să existe o transparenţă. Prin aceste rapoarte vrem să ni se aducă la cunoştinţă disfuncţionalităţile pentru a le putea elimina”, a declarat Eugeniu Avram.

  Sinceritate la Prefectură, opacitate la unele instituţii
  Nu doar cetăţenii suferă de pe urma lipsei de competenţă a reprezentanţilor unor instituţii publice. Culmea ironiei, nici măcar Instituţia Prefectului nu primeşte răspunsuri la unele sesizări din partea unor instituţii de control. Mai mult, pentru că incompetenţa este politică generală în unele instituţii publice, cetăţenii deschid procese pe bandă rulantă împotriva unor abuzuri, pe care le câştigă în majoritatea cazurilor. “Se dau termene clare de răspuns şi de la Instituţia Prefectului, în special în urma şedinţelor de audienţe, dar nu se verifică aceste sesizări. Dorim să vedem câte amenzi sau acţiuni au fost contestate de către cetăţeni în instanţă, câte s-au câştigat şi câte s-au pierdut. Avem semnale clare că se pierd procese din cauza unor amenzi pe vicii de formă. Este o problemă de profesionalism. Trebuie să facem ordine”, a concluzionat prefectul Avram. Pentru că a urmat artileria grea, fiind dezbătute subiecte mult mai punctuale privind derapajele unor funcţionari publici, reprezentanţii mass media au fost rugaţi să părăsească sala. Un lucru este sigur: prea puţini au fost cei care au scăpat de ochiul critic al prefectului Eugeniu Avram.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img