More


  Sfântul Ioan Botezătorul este protectorul judeţului

  - Advertisement -

  pergament

  Mănăstirea Scărişoara Nouă cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul a găzduit ieri un moment cu o mare încărcătură spirituală. În mod simbolic, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, Prea Sfinţia Sa Iustin Sigheteanul, şi-a dat acordul pe un pergament, pecetluit cu pecetea episcopală şi cu tricolorul românesc, ca Sfântul Ioan Botezătorul să devină în mod oficial protectorul judeţului Satu Mare. Documentul a fost semnat şi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că dacă anul trecut, prin îngăduinţa Prea Sfinţiei Sale Iustin Sigheteanul, a fost proclamat ca şi protector al judeţului Sfântul Ioan Botezătorul, ieri s-a reuşit oficializarea deciziei. Astfel, pe un pergament s-a stabilit ca judeţul Satu Mare să aibă un sfânt protector. Ca să rămână în istorie, pergamentul s-a pecetluit cu sigiliul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi cu sigiliul Consiliului Judeţean. “Ca în fiecare an, hramul Mănăstirii Scărişoara este un moment important pentru judeţul nostru. Dacă anul trecut, prin îngăduinţa Prea Sfinţiei Sale Iustin Sigheteanul, episcopul nostru, am proclamat ca şi protector al judeţului pe Sfântul Ioan Botezătorul, astfel a orânduit Dumnezeu ca în sărbătoarea judeţului Satu Mare, în praznicul sărbătorii, să avem parte de un mare eveniment. Sărbătorim şi ziua de naştere a Prea Sfinţitului nostru Iustin Sigheteanul. Momentul de bucurie este cu atât mai mare. Am pecetluit astăzi, ceea ce am reuşit să programăm anul trecut, pe un pergament faptul că s-a stabilit ca judeţul Satu Mare să aibă un sfânt protector, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Ca să rămână în istorie, am pecetluit cu sigiliu acest pergament, şi prin cele două semnături. Vreau să profit de acest moment şi să îi urez Prea Sfinţiei Sale Iustin Sigheteanul să aibă parte de multă sănătate, de multă putere de muncă pentru a putea să ne păstorească pe mai departe, pe noi cei din Sătmar”, a declarat Adrian Ştef.
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să sublinieze faptul că dacă înainte de slujbă a plouat foarte serios, în timpul slujbei ploaia s-a oprit şi s-a înseninat, precizând că se poate vorbi chiar despre o minune. De asemenea, Mircea Govor a ţinut să îi ureze un călduros “La mulţi ani!” Prea Sfinţiei Sale Iustin Sigheteanul. “Sfântul Ioan Botezătorul ne-a ferit de ploaie astăzi. Dimineaţă, când am venit, a plouat, iar odată cu începerea slujbei s-a înseninat. Aşa că judeţul Satu Mare este chiar protejat de Sfântul Ioan Botezătorul. Aş vrea să îi transmit şi eu Prea Sfinţiei Sale La mulţi ani din suflet, multă sănătate şi bucurie, pentru că este alături de judeţul nostru, şi asta contează foarte mult pentru noi. Aş putea să spun că astăzi s-a făcut o minune de la Dumnezeu şi ne simţim extraordinar de bine, iar vremea de afară este extraordinară”, a conchis Mircea Govor. Pentru marcarea cum se cuvine a acestui moment de mare însemnătate pentru judeţul Satu Mare, exarhul Mănăstirilor din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului, respectiv stareţ al Mănăstirii Scărişoara Nouă, arhimandritul Timotei Bel, i-a invitat pe toţi credincioşii la o agapă creştinească.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img