More


  Un fost director de liceu, propus „cetățean de onoare” al Zalăului

  - Advertisement -

  Fostul director al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău – fostul liceu de Matematică-Fizică, profesorul Constantin Cobârzan, ar putea deveni cel de-al 32-lea „cetăţean de onoare” al municipiului Zalău, dacă va trece de votul consilierilor municipali.

  La ședința de luni, 16 iunie, consilierul local Maria Țicală, profesor la CNS Zalău, a propus, în cadrul unui proiect de hotărâre, ca fostul dascăl și director al liceului de elită zălăuan, Constantin Cobârzan, să primească titlul de cetățean de onoare.

  Potrivit proiectului de hotărâre, Constantin Cobârzan, profesor de matematică, a fost preşedintele Filialei Sălaj a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România în perioada 1968 – 2001, inspector de specialitate, între 1980 şi 1983, director al Liceului Teoretic Zalău – actualul Colegiu Naţional „Silvania”, în perioada 1987 – 2000, şi consilier local municipal, în mandatul 2000 – 2004.

  „Generaţii de elevi, specialişti de talie naţională şi internaţională, oameni de ştiinţă şi onoare îl recomandă pe domnul profesor pentru acest titlu, recunoscând în personalitatea Domniei Sale un îndrumător, un deschizător de drumuri, un deosebit profesor şi manager”, a declarat consilierul Maria Ţicală în sprijinul propunerii sale.

  Trebuie menționat faptul că nnul trecut, în şedinţa festivă organizată de Zilele Zalăului, patru persoane au primit titlul de „Cetăţean de onoare”. Este vorba de campionul mondial la karate Călin Marincaş, chirurgul Dorel Dindelegan, profesorul universitar Aurel Irimuş şi regretatul profesor Gheorghe Şişeştean, care a primit titlul post mortem.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare