More

  Zile însângerate pe drumurile judeţului

  accident

  Zilele de duminică şi luni au dat mari bătăi de cap poliţiştilor sătmăreni în ceea ce priveşte evenimentele rutiere produse pe raza judeţului Satu Mare. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost grav rănite în urma celor şase accidente rutiere produse în această perioadă pe drumurile din judeţ. Principala cauză a producerii acestor evenimente rutiere este neatenţia participanţilor la trafic.

  Neatenţia i-a ucis
  Unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie, soldat cu decesul unui tânăr mopedist, a avut loc duminică, pe DN 1 F, în afara localităţii Ghenci. Băimăreanul Florin P., în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea motocicleta Honda, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în şant. Tânărul şi-a pierdut viaţa în urma impactului. Potrivit cercetărilor făcute de poliţişti la faţa locului, tragicul accident s-a produs pe fondul conducerii imprudente a tânărului de doar 28 de ani.

  Un alt accident care a dus la decesul unei persoane s-a produs ieri, în jurul orei 13.00, în apropierea localităţii Medieşu Aurit, pe DN 19F. Conducând autotractorul marca Man, B. Cornel, de 53 ani, din Satu Mare, a accidentat mortal un bărbat de 37 ani, din Potău, care nu a acordat prioritate de trecere la intersecţia cu DJ 195, în timp ce se deplasa pe bicicletă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

  Trei evenimente rutiere produse duminică
  De asemenea, în cursul zilei de duminică au avut loc alte trei accidente soldate cu tot atâtea persoane rănite. Astfel, în afara localităţii Livada, Irina V., în vârstă de 34 de ani, din Negreşti-Oaş, care conducea o Skoda a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism care circula din sensul opus, fiind condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 28 de ani din localitatea Fălticeni, judeţul Suceava. Conducătoarea auto a pierdut controlul asupra volanului răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers, rezultând rănirea uşoară a acesteia. În aceeaşi zi, Mihai C., în vârstă de 22 de ani, din Seini, în timp ce conducea un BMW în afara localităţii Vama, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în şanţul din dreapta sensului de mers. În acest caz a rezultat rănirea uşoară a unui tânăr în vârstă de 19 ani, tot din Seini, pasager în autoturism.

  Un alt eveniment rutier a avut loc tot duminică, în afara localităţii Apa, unde un bărbat în vârstă de 56 de ani, cetăţean maghiar, din Drecske-Ungaria, care conducea o motocicletă Yamaha, pe fondul nepăstrării distanţei corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără în vârstă de 22 de ani, din Baia Mare, care efectua viraj la stânga. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a unei femei în vârstă de 53 de ani, cetăţean maghiar, pasageră pe motocicletă.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE