More


  Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat

  =

  Judecătoria Sectorului 4 a decis, miercuri, că fostul premier Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, în termen de trei zile, la Tribunalul Bucureşti. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va contesta decizia prin care Judecătoria Sectorului 4 a hotărât, miercuri, că fostul premier Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din DNA. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Bucureşti, care va lua o decizie definitivă în acest caz. Dacă Tribunalul Bucureşti va menţine hotărârea Judecătoria Sectorului 4, fostul premier va fi eliberat. Până la judecarea eventualei contestaţii faţă de hotărârea Judecătoriei Sectorului 4, Năstase rămâne în penitenciar.

  Judecătoria Sectorului (JS) 4 a dezbătut, miercuri, raportul comisiei Penitenciarului Jilava prin care aceasta îşi dă acordul pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au arătat în faţa judecătorului de caz că raportul este corect întocmit şi că Năstase a executat fracţia de pedeapsă, astfel că potrivit normelor vechiului Cod de procedură penală, acesta poate fi eliberat. Apărătorii lui Năstase au spus că acesta a executat chiar zile în plus de închisoare peste fracţia prevăzută de lege, astfel că nu se poate pune în discuţie imposibilitatea eliberării sale. Totodată, avocaţii au reamintit seria activităţilor pozitive ale clientului lor pe parcursul celor două perioade de detenţie, respectiv faptul că a participat la diverse activităţi culturale şi educative din penitenciar, precum şi faptul că acesta a fost chiar lector la unele dintre seminarii.

  Astfel, au arătat avocaţii, prin activităţile intelectual-culturale la care a participat sau pe care le-a susţinut în penitenciar, clientului lor îi este asigurată reinserţia socială după eliberare, avându-se în vedere şi calitatea personală a lui Adrian Năstase. Pe de altă parte, unul dintre avocaţii acestuia, Viorel Roş, a reamintit judecătorului de caz “lucrurile benefice” pe care le-a făcut pentru ţară politicianul Adrian Năstase, respectiv aderarea României la NATO sau înfiinţarea DNA. Avocaţii au mai arătat că Năstase, pe parcursul celor două perioade de detenţie, nu a primit nici măcar o mustrare din partea angajaţilor penitenciarului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img