More

    Am făcut tot ce am putut pentru a păstra unitatea şi identitatea

    Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că fuziunea PNL-PDL ar fi o încununare a eforturilor depuse de Traian Băsescu pentru a-şi subordona PNL, menţionând că el a făcut uz de toate mijloacele pentru a păstra identitatea şi unitatea PNL, dar şi că congresul PLR va fi pe 1-2 august.

    Fostul preşedinte al PNL, demisionar din calitatea de membru al partidului, a comentat decizia de fuziune PNL-PDL luată în congresul comun de sâmbătă, din care ar rezulta un singur partid care păstrează numele PNL. “Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici. În calităţile mele de preşedinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL şi, ulterior, de membru al Biroului Politic Naţional, am făcut uz în aceşti ani de toate mijloacele şi instrumentele democratice pentru prestigiul şi credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea şi unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul şi credibilitatea câştigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluţie, şi nu în ultimul rând, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câşiva lideri aleşi în mod nefericit să conducă destinele partidului”, susşine Tăriceanu într-un comunicat remis, duminică, MEDIAFAX .

    El pledează pentru faptul că PNL ar fi trebuit să rămână alături de PSD, în cadrul USL, pentru a respecta votul de la parlamentarele din 2012.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE