More


  O companie de ţigări din SUA, somată să plătească 23,6 miliarde de dolari unei văduve

  - Advertisement -

  4

  Un tribunal din Florida a decis ca o americancă, văduva unui bărbat ce a murit de cancer pulmonar, să primească o despăgubire-record în valoare de 23,6 miliarde de dolari de la compania producătoare de ţigări RJ Reynolds Tobacco Company, informează CNN.

  Potrivit CNN, Cynthia Robinson a dat în judecată compania de ţigări în anul 2008, solicitând despăgubiri pentru moartea soţului ei, Michael Johnson, în 1996, susţinând că bărbatul a murit de cancer pulmonar din cauza fumatului.

  Ea a argumentat că RJ Reynolds Tobacco Company nu a informat corect privind pericolul dependenţei de nicotină şi că fumatul poate conduce la apariţia cancerului pulmonar. Michael Johnson a început să fumeze când avea 13 ani şi a murit la 36 de ani.

  Avocatul femeii, Christopher Chestnut, a apreciat drept “curajoasă” decizia juriului din Florida. “Oricine ar fi văzut documentele pe care acest juriu le-a văzut, ar fi dat o decizie favorabilă în acest caz”, a spus acesta.

  De cealaltă parte, J. Jeffery Raborn, vicepreşedinte al firmei RJ Reynolds, a precizat că valoarea despăgubirilor acordate este “nepermis de mare”.

  “Verdictul depăşeşte cu mult nivelul de corectitudine şi de rezonabilitate şi nu are legătură cu dovezile prezentate”, a spus J. Jeffery Raborn, care a adăugat că va face apel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img