More


  Separatiştii proruşi au predat Malaysiei cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina

  - Advertisement -

  5

  Separatiştii proruşi au predat unor oficiali malaysieni, în cursul nopţii de luni spre marţi, la Doneţk, cutiile negre ale avionului prăbuşit joi într-o zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul lor.

  În acelaşi timp, ei au anunţat în faţa presei instituirea unui armistiţiu pe o rază de zece kilometri în jurul locului prăbuşirii aparatului aparţinând companiei Malaysia Airlines.

  “Am decis să predăm experţilor malaysieni cutiile negre”, a declarat “premierul” republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Borodai.

  Un expert malaysian le-a mulţumit separatiştilor proruşi.

  “În numele Guvernului malaysian, transmit mulţumiri Guvernului republicii Doneţk că ne-a predat cele două cutii negre (…). Nu am găsit cutiile negre ale zborului MH 370 (dispărut deasupra Oceanului Indian) şi, prin urmare, suntem mulţumiţi că le-am putut recupera pe acestea”, a spus el.

  “Cutiile negre sunt intacte”, a adăugat el.

  Pe de altă parte, Aleksandr Borodai a anunţat o măsură solicitată încă din momentul prăbuşirii avionului de comunitatea internaţională pentru a facilita accesul în zonă.

  “Am ordonat o încetare a focului pe un perimetru de zece kilometri în jurul” locului tragediei, soldate cu 298 de morţi, a spus el.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img