More


  9 ritualuri erotice din Balcani

  - Advertisement -

  6

  Marina Abramovic este o artista originara din Muntenegru, nascuta in 1946 si care si-a inceput cariera la inceputul anilor ’70, munca ei explorand relatia dintre interpret si audienta, limitele corpului si posibilitatile mintii. In 2007, timp de aproape o luna (10 ianuarie – 24 februarie), creatia ei, filmuletul „Balkan Erotic Epic” a rulat in galeria La Fabrica din Spania. Artista a studiat cultura pagana din zona Balcanilor mergand pana la secolul al XIV-lea. Ritualurile cu tenta erotica intalnite de Marina Abramovic in cercetarile ei sunt descrise in imagini explicite in „Balkan Erotic Epic”, o creatie artistica usor controversabila si cu siguranta nerecomandabila pudicilor. 

  „Prin erotism, oamenii incearca sa devina egali cu zeii. In folclor, femeile se casatoresc cu soarele si barbatii cu luna pentru a conserva secretul energiei creative; prin erotism, oamenii pot sa intre in contact cu fortele cosmice indestructibile”, spune artista.

  Iata care sunt ritualurile erotice balcanice descrise de Marina Abramovic in creatia sa artistica:

  1. Daca boul sau calul nu erau capabili sa care o greutate mare, se credea ca solutia era ca barbatul sa isi puna mana dreapta in pantaloni, sa isi mangaie penisul si apoi sa atinga animalul cu aceeasi mana.

  2. Daca o femeie isi dorea ca iubitul sau sotul sau sa o iubeasca, isi introducea in vagin un pestisor si il lasa acolo peste noapte. Dimineata, cand pestele era deja mort, femeia il scotea din vagin, apoi facea o pudra din el, pe care o punea in cafeaua barbatului. Se credea ca daca barbatul va bea cafeaua, nu o va parasi niciodata.

  3. Pentru a usura durerile nasterii pentru sotia sa, barbatul trebuia sa faca semnul crucii cu ajutorul penisului intre sanii acesteia.

  4. Pentru o recolta buna, barbatii trebuiau sa se masturbeze si sa imprastie samanta pe pamant.

  5. Pentru a distrage inamicii pe campul de lupta, femeile din Balcani se dezbracau si faceau miscari obscene.

  6. Pentru a-si feri copilul de deochi, femeile din unele zone din Balcani isi introduceau mana sub fusta, isi frecau vaginul si apoi mangaiau fata copilului cu acea mana, inainte de a-l lasa sa plece din casa.

  7. Pana in secolul al XIX-lea in anumite zone din Balcani se credea ca daca un copil este bolnav, el se va vindeca daca este dus la apicultor. Acesta dezbraca copilul si il punea sa atinga cu fundul gol toti stupii de albine.

  8. Pentru a proteja recoltele, in special cele de varza, impotriva larvelor, barbatul trebuia sa ia la primele ore ale diminetii o larva si sa o lege cu ata neagra de penisul celui mai mic copil din casa si sa o lase acolo pana moare. Se credea ca acest ritual protejeaza recolta de varza pentru intreaga vara.

  9. In ziua nuntii, pentru a se proteja de impotenta, mirele se ducea la un pod si facea trei gauri, apoi isi scotea penisul si penetra cele trei gauri, spunand in tot acest timp „asa cum penetrez gaurile din pod, in acelasi fel imi voi penetra sotia”.

  Filmul Balkan Erotic Epic al Marinei Abramovic poate fi vazut (atentie, contine scene de nuditate explicita!) aici, insa va rugam insistent sa va limitati la a incerca sa intelegeti mesajul Marinei si sa nu incercati sa folositi niciunul dintre ritualurile descrise mai sus. 🙂  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img