More


  Aglomeraţie la Vama Petea pe sensul de ieşire din ţară

  - Advertisement -

  6

  Dacă în urmă cu circa o lună de zile, Punctul de Trecere a Frontierei Petea era foarte aglomerat pe sensul de intrare în ţară, în prezent datele problemei s-au schimbat, aglomeraţia mutându-se la sensul de ieşire.

  Acest lucru se datorează faptului că sătmărenilor care lucrează în străinătate li s-a terminat concediul de vară şi se reîntorc în Occident. Spre exemplu, ieri, în jurul orei 10.00, la sensul de ieşire din ţară de la PTF Petea erau circa 200 de maşini înşirate pentru a ajunge la controlul la trecerea frontierei pe trei rânduri. Şi acest fenomen durează de aproape o săptămână.
  Atât autorităţile române cât şi cele maghiare au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a fluidiza traficul şi a nu-i ţine în vamă pe cei care voiau să părăsească ţara, dar cu toate acestea numărul mare de autoturisme a aglomerat vama sătmăreană.
  Sătmărenii care părăseau ieri ţara au declarat că vacanţa a fost frumoasă, dar scurtă, iar acum trebuie să se întoarcă la muncă. “M-am bucurat să-mi revăd familia, am fost şi în concediu la munte, am vizitat şi nişte rude, însă vacanţa deşi a fost frumoasă, a fost scută. Acum trebuie să ne reîntoarcem la muncă”, ne-a spus unul dintre aceşti sătmăreni. Un alt sătmărean, care părăsea ieri ţara împreună cu familia, a declarat că a investit în ţară o mare parte dintre economiile realizate în Austria, iar acum se reîntorc la muncă pentru a câştiga alţi bani. Vameşii sătmăreni se mai aşteaptă ca aglomeraţia la PTF Petea să mai dureze câteva zile, după care situaţia va reveni la normal.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img