More

  Biserici pline la sărbătoarea Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul

  slujba

  În fiecare an în data de 29 august creştinii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, o zi de post negru. Şi în municipiul Satu Mare numeroşi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie cu ocazia acestei triste sărbători. Astfel, Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare a fost ieri plină de credincioşi.

  Sfânta Liturghie a fost oficiată de preoţii parohi Cristian Boloş şi Aurel Donca, alături de preotul Ioan Ursuleţu de la Parohia Teremia Mare, judeţul Timiş. În predica susţinută, a fost prezentat momentul în care Sfântului Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul. Din Evanghelie cunoaştem că Irod, la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei de naştere, a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei. În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor şi îndeosebi lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezătorului ca răsplată. Totodată, preotul Cristian Boloş le-a cerut credincioşilor ca această zi să fie una de rugăciune şi de post în care să nu se facă ospeţe.

  La Satu Mare s-a aflat pentru prima dată şi preotul Ioan Ursuleţu de la parohia Teremia Mare, judeţul Timiş, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de preoţii parohi Cristian Boloş şi Aurel Donca. Acesta a spus că este foarte emoţionat şi plăcut surprins de faptul că biserica este plină la fiecare sărbătoare şi că va încerca să vină de două ori pe an la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”. Sfânta Liturghe s-a încheiat cu miruirea credincioşilor.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE