More


  Campionii scrimei româneşti la Satu Mare

  =

  AFIS-BUN

  Începutul lunii septembrie aduce la Satu Mare un eveniment sportiv de mare anvergură. Foşti sau actuali mari campioni ai scrimei din România vor vizita şi vor face demonstraţii în oraşul nostru, pe 5 septembrie.

  În cadrul caravanei “Campionii scrimei româneşti vin în oraşul tău! Vino şi tu la scrimă!“ Federația Română de Scrimă organizează în perioada 31 august – 9 septembrie 2014, pentru prima dată în istoria sa, o campanie de popularizare a scrimei în întreaga țară. 11 orașe îi vor primi pe cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate, într-o acțiune fără egal în România. Nume mari precum Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu sau Mirela Ifrim vor fi prezente pe 5 septembrie, de la ora 10.00, în pasajul Corneliu Coposu pentru un scop comun: popularizarea scrimei, atragerea a cât mai mulți copii spre sala de scrimă, explicarea beneficiilor practicării unui sport, interacțiunea dintre copii și marii campioni ai scrimei românești. Drept urmare vor avea loc demonstrații de scrimă, lecții de istorie a scrimei, prezentarea cluburilor din orașele gazdă, dialog între campioni și copii, ședințe de autografe și fotografii.

  Orașele unde caravana va poposi sunt Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov, Râșnov.

  Totodată se va face lobby şi pentru primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei, “Planşa“. Aşadar, tot în cadrul campaniei Federației Române de Scrimă, anunțăm și premiera filmului independent Planșa, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe. Un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială va avea loc pe 26 septembrie 2014, iar filmul va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara și nu numai. Federația Română de Scrimă va promova “Planșa” în toate orașele în care va fi prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei. Începând cu data de 27 septembrie, îi așteptăm pe toți cei care doresc să înțeleagă scrima să vizioneze filmul în sălile de cinema sau alături de antrenorii de scrimă din toată țara.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img