Capii reţelei de trafic de droguri, arestaţi

droguri

Patru din cei 17 membri ai grupării specializate în trafic de droguri destructurată miercuri de organele abilitate au fost arestaţi ieri după ce au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Este vorba despre un bărbat cu dublă cetăţenie, germană şi italiană, precum şi trei membri ai grupării din judeţul Satu Mare. Ceilalţi 13 vor fi cercetaţi deocamdată în stare de libertate.

29 de zile de arest
Cei patru suspecţi au fost aduşi cu duba Poliţiei la Tribunalul Satu Mare unde au ajuns în jurul orei 11.00. Este vorba despre italianul Sabino Zappatore şi sătmărenii Attila Zsolt Orosz, Zoltan Fatyol şi Adrian Cristian Rusu, care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi de trafic internaţional de droguri de risc. După ce au coborât din maşina Poliţiei, o parte dintre ei au declarat că sunt nevinovaţi. Întrebaţi de ce cred că au fost aduşi la Tribunal, ei au răspuns că “poliţiştii ne-au adus doar într-o plimbare”. Pe holul Tribunalului s-au aflat şi câteva dintre rudele celor reţinuţi. Două dintre mătuşile unuia dintre aceştia au declarat că sunt convinse că nepotul lor, care a rămas orfan de mamă, este nevinovat şi că speră ca Justiţia să le facă dreptate.

După ce au fost prezentaţi magistraţilor, aceştia au decis arestarea celor patru pentru o perioadă de 29 de zile. Iniţial, au mai fost reţinuţi pentru 24 de ore şi alţi trei sătmăreni, însă aceştia au fost eliberaţi după perioada de reţinere şi, alături de ceilalţi zece din grupul de 17, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Culturi de canabis la Carei şi Tăşnad
După cum se ştie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, având suportul de specialitate al SRI – Direcția Județeană de Informații Satu Mare, au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România. Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că gruparea e formată din 17 membri, între care se află şi un bărbat cu dublă cetăţenie – germană şi italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.

În cursul zilei de miercuri, au fost declanşate în mod simultan 22 de percheziţii în judeţul Satu Mare, judeţul Sălaj şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internaţional de droguri de risc, cât şi de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare. În urma perchezițiilor au fost ridicate 10 gr. Canabis,15 gr. haşiş, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1.010 gr.pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice şi diferite sume de bani.

Totodată au mai fost identificate şi două culturi de canabis (una indoor și una outdoor – conținând 9 plante de canabis), în zona Carei – Tăşnad, de unde provine marea majoritate a membrilor grupării de trafic de droguri destructurată.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...