Cel mai ridicat nivel de ALERTĂ, instituit de autorităţile sanitare americane în cazul Ebola

1

Autorităţile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. “Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată”.

“Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei” legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

“Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1”, a precizat el.

Această decizie răspunde la “propagarea virusului Ebola în Nigeria şi la potenţialul risc de a afecta multe vieţi”, a afirmat directorul CDC, doctorul Tom Frieden, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat 932 de morţi din totalul de 1.711 de cazuri în cadrul acestei epidemii fără precedent, care afectează în special trei ţări din Africa de Vest, potrivit unei estimări din 4 august, a anunţat miercuri CDC.

Sierra Leone, Liberia şi Guineea sunt ţările cele mai afectate. În Nigeria, unde există temeri privind propagarea epidemiei, sunt nouă cazuri suspecte şi un deces, precizează CDC pe site-ul său de Internet.

În plus, misionara americană Nancy Writebol, infectată cu virusul în Africa şi ajunsă marţi la Atlanta pentru a primi îngrijiri medicale în carantină într-un spital echipat special, a primit a treia doză dintr-un tratament experimental, a anunţat postul de televiziune CNN.

Doctorul Kent Brantly, contaminat tot în Liberia şi repatriat în Statele Unite sâmbătă, a fost tratat, de asemenea, cu acest ser nou, care nu a mai fost testat pe oameni până în prezent.

Acest tratament ar explica ameliorarea stării lor de sănătate, considerată încă gravă la sfârşitul săptămânii trecute. Un medic care i-a administrat prima doză în Africa doctorului Brantly a vorbit despre tratamentul “miraculos” care a atenuat simptomele într-o oră, a anunţat presa americană.

Preşedintele Barack Obama a considerat miercuri că este “prematur” ca medicamentul experimental să fie trimis în Africa.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului american de alergii şi boli infecţioase (NIAID), a recunoscut marţi că serul are “o oarecare eficienţă, dar doar la doi pacienţi” în acest stadiu.

“Rezultatele experimentelor efectuate pe animale sunt foarte bune şi folosirea acestui agent pe doi pacienţi sugerează că el are un efect favorabil. Dar dat fiind că (tratamentul) se limitează la doi pacienţi, trebuie să fim prudenţi înainte de a trage concluzii”, a adăugat el.

În prezent nu există niciun tratament pentru a combate acest virus foarte virulent, identificat în 1976 şi care are o rată de mortalitate de 60 până la 90 la sută.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Cum jucăm în mod echilibrat la pariuri sportive

Datorită faptului că pariurile sportive au înregistrat o tot mai mare expansiune în preferințele jucătorilor din întreaga lume, se pune tot mai mult problema gestionării cu...

Dezinsecție astăzi de la ora 19. Alertă printre apicultori

Astăzi, 13 iulie, de la ora 19.00, se va efectua acțiunea de dezinsecție prin aviotratament asupra zonelor unde nu s-au realizat acțiuni de dezinsecție...

FOTO. Controale pentru menținerea siguranței în perioada stării de alertă

  La data de 12 iulie, peste 260 de poliţiştii sătmăreni, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, dar și cu...

Patru zile fără Coronavirus în Satu Mare

  La acest sfârșit de săptămână nu a mai fost identificat niciun caz nou de COVID-19 în Satu Mare, numărul celor bolnavi rămâne 82, dintre...

Casa Noastră – 100 de ani de la înființarea primei bănci românești municipale în Satu Mare

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei bănci românești în municipiul Satu Mare, în 1920. Mai jos am preluat un...