More

  Cluj: Ponta s-a închinat la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula

  2

  Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, s-au închinat, vineri după-amiază, la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, şeful Guvernului spunând că nu a avut dorinţe legate de politică, pentru că aceasta este ”mai puţin importantă”.

  Victor Ponta şi soţia acestuia au ajuns, vineri, în jurul orei 16.30 la Mănăstirea Nicula, fiind întâmpinaţi la intrare de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, de subprefectul Dan Codrean, dar şi de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, de ministrul delegat pentru Dialog Social,Aurelia Cristea, de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de stareţul Mănăstirii Nicula, Nicolae Moldovan.

  Premierul a intrat, însoţit de soţia sa, Daciana, şi de cei care l-au aşteptat, într-o bisericuţă de lemn construită în anul 1600, după care au vizitat biserica nouă, aflată în construcţie, şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

  La finalul vizitei, Ponta a spus că Mănăstirea Nicula este locul de pelerinaj cel mai important din Transilvania.

  ”Mulţumesc mitropolitului şi stareţului de aici care au insistat să vin, să ne închinăm şi noi la icoana făcătoare de minuni. E locul de pelerinaj cel mai important al Transilvaniei şi nu îmi doresc decât să reuşim, aşa cum am reuşit şi în alte locuri sfinte pentru români, să ajutăm să se termine lucrările şi pelerinii care vin să aibă condiţii cât mai bune. Asta mi-am dorit să fac de Sfânta Maria”, a spus premierul.

  Şeful Guvernului a subliniat că cei de la Mănăstirea Nicula vor fi sprijiniţi pentru continuarea lucrărilor la complex, dar va fi ajutată şi comunitatea locală, prin finalizarea unui proiect de canalizare.

  Întrebat dacă a avut vreo dorinţă în faţa icoanei făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, Victor Ponta a răspuns afirmativ.

  ”Da, dar nu am dorinţe politice. Am dorinţe legate de familie, de sănătate, politica e mai puţin importantă”, a mai spus Ponta.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE