More


  Festivalul de folclor “Io-s fecior din Medişa”, o reuşită

  =

  medisa

  În satul Medişa s-a desfăşurat duminică festivalul folcloric, devenit deja tradiţie, “Io-s fecior din Medişa”. Festivalul s-a bucurat de un număr însemnat de spectatori din sat și din împrejurimi care au venit să urmărească programul pregătit cu mare atenție.

  Evenimentul a început cu discursurile oficiale susţinute de primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), Felician Pop, și directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo, care au vorbit despre păstrarea tradițiilor, promovarea locurilor natale și a oamenilor care nu își uită rădăcinile.

  Spectacolul a debutat cu recitalul susținut de Vlad Crasnai, fiu al satului Medișa și principal promotor al evenimentului „Io-s fecior din Medișa”. Vlad a debutat în cariera muzicală la Palatul Copiilor Satu Mare sub coordonarea profesorului Nicu Miclăuș. Apoi, a urcat pe scenă Ansamblul Ceatăra din Carei, urmat de recitalul lui Lucia Pop Borlean, fiică a satului, care i-a încântat pe ascultători cu piese a căror versuri au fost scrise de mama sa. Publicul a fost delectat și de maestrul Nicolae Sabău, rapsod al muzicii populare românești. Primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, a acordat un premiu familiei Vereş care a împlinit 50 de ani de căsătorie.

  În cadrul spectacolului, preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, l-au felicitat pe Vlad Crasnai pentru iniţiativa pe care a avut-o în urmă cu trei ani de a organiza acest eveniment declarând că aşa este normal ca tinerii să îşi promoveze satele de unde vin, iar locuitorii să îşi promoveze valorile locale. Programul artistic a fost încheiat de Anamaria Florescu, o tânără artistă a muzicii populare codreneşti.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img