Guvernul: Preşedintele dezinformează voit în privinţa alocărilor bugetare pentru apărare

1

Guvernul României consideră “inacceptabilă” ideea preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia Executivul ar fi trebuit să aloce bani armatei şi nu investiţiilor pe plan local şi susţine că acesta “dezinformează voit” în ceea ce priveşte alocările bugetare pentru Apărare.

“Guvernul României a luat act de atacul lansat astăzi de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la alocările bugetare pentru Armată. Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investiţiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru ţara noastră, dar şi că preşedintele dezinformează voit în ceea ce priveşte alocările bugetare pentru Apărare”, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de biroul de presă al Palatului Victoria.

În document se precizează că preşedintele României ar fi trebuit să salute creşterea constantă a bugetului Apărării, în ultimii doi ani, şi nu “să atace” Guvernul.

“Alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărarii Naţionale au fost după cum urmează: 6629,845 mil. RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255,293 mil. RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293,13 mil. RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161,599 mil. RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779,489 mil. RON (1,47% din PIB) în 2014. După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani şi vor continua să crească”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este iresponsabil să fie pompaţi bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală şi să nu fie alocate resurse suplimentare pentru armată, el arătând că nu e nici constituţional, nici moral să transferi securitatea ţării către SUA.

Preşedintele a susţinut, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că ”România trebuie să-şi revizuiască imediat politica de finanţare a armatei”.

”Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală, mai bine punem la dispozxiţia armatei resurse financiare pentru ca armata română să poată fi un partener viabil în NATO”, a continuat Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că nu putem să spunem că suntem în NATO, dar să vină americanii să ne apere, pentru că ca noi nu avem resurse alocate.

”Nu putem transfera, nici constituţional, nici moral, responsabilitatea securităţii naţionale a României către SUA. Avem şi noi partea noastră de responsabilitate pe care trebuie să o gestionăm corect”, a mai declarat preşedintele Băsescu.

”Mi se pare iresponsabil să stabileşti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie şi să nu te uiţi la armată”, a subliniat Traian Băsescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...