More

  Israelul a început să-şi RETRAGĂ trupele din Fâşia Gaza

  6

  Israelul a început să îşi retragă unele trupe din Fâşia Gaza şi să se repoziţioneze în alte zone din teritoriul palestinian, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei pentru AFP.

  “Ne retragem din unele zone, shimbăm unele (poziţii) în interiorul (teritoriului), această misune este în desfăşurare”, a declarat Peter Lerner, confirmând pentru prima dată oficial un început de retragere parţială.

  “Schimbăm viteza, dar continuăm”, a insistat el.

  “Suntem foarte aproape de a ne îndeplini misiunea în ceea ce priveşte tunelurile a căror existenţă o cunoaştem”, a adăugat militarul. “Când se va întâmpla acest lucru, vom face un anunţ”.

  Dar “misiunea continuă, ea nu s-a încheiat”, a precizat el.

  “Nu va fi acelaşi tip de operaţiune, dar ne vom continua operaţiunile” pentru a permite “o reacţie rapidă pe teren şi atacarea Hamas în caz de nevoie”, a declarat el.

  “Realitatea este că Hamas încearcă să îşi continue atacurile, trebuie, prin urmare, să rămânem prezenţi într-o oarecare măsură pentru a răspunde”, a adăugat Lerner.

  Purtătorul de cuvânt a precizat că armata îşi continuă operaţiunile în special în apropiere de Rafah (sud).

  Numărul militarilor israelieni angajaţi efectiv în lupte în interiorul Fâşiei Gaza nu este cunoscut, această informaţie fiind supusă cenzurii militare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE