More


  Liviu Dragnea a pus piatra de temelie la viitorul sediu al Primăriei Tăşnad

  - Advertisement -

  tasnad01

  Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a pus sâmbătă piatra de temelie a viitorului sediu al Primăriei Tăşnad, finanţarea, în valoare de 2.641.253 lei, fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării. Alături de gazda evenimentului, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, au mai fost prezenţi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram, deputatul Ovidiu Silaghi, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Satu Mare. După o slujbă de sfinţire a viitorului sediu, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul de Carei, Marian Crainic, primarul Vasile Mitraşca a pus o capsulă a timpului, după care vicepremierul Liviu Dragnea a pus, în mod simbolic, un cancioc de mortar, dând astfel drumul noii investiţii.

  Mulţumiri lui Liviu Dragnea şi Mircea Govor
  Primarul Tăşnadului, Vasile Mitraşca, a ţinut să îi mulţumească ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea: “Domnule Liviu Dragnea, vă salutăm cu respect aici la Tăşnad, pentru că veniţi astăzi într-un moment aparte pentru această comunitate. Iată punem piatra de temelie pentru noua primărie a oraşului Tăşnad. Pentru faptul că v-aţi făcut timp să fiţi aici, la Tăşnad, în numele celor prezenţi, în numele tăşnădenilor vă mulţumesc din tot sufletul”. Vasile Mitraşca i-a mulţumit şi preşedintelui Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, pentru faptul că a sprijinit în totalitate acest demers. “Domnul Mircea Govor, atunci când am depus jurământul pentru acest mandat, sigur, în euforia momentului, era o sală plină în Sala de Cultură, el a spus: <<Vasile, în aceşti patru ani noi vom construi o nouă primărie la Tăşnad>>. S-a ţinut de cuvânt şi îi mulţumesc”, a conchis Vasile Mitraşca.

  Bani pentru reabilitarea străzilor
  Primarul Tăşnadului i-a mulţumit vicepremierului Liviu Dragnea pentru cei 500.000 de lei acordaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru reabilitarea unor străzi din localitate. “Iată că după o aşteptare de ani, reuşim să pornim aici, la Tăşnad, o investiţie importantă. Folosesc acest prilej, pentru că astăzi, la Satu Mare, în prezenţa primului ministru Victor Ponta, Tăşnadul a mai primit un cadou important: s-a semnat contractul de modernizare a străzilor Avram Iancu, Spicului, Margaretelor, Ştefan cel Mare şi Crasnei, străzi care fac afluirea spre zona staţiunii turistice. Domnule vice prim-ministru, pentru cele două proiecte pe care astăzi le demarăm aici, la Tăşnad, şi de luni începem să construim, aş vrea să vă mulţumesc dumneavoastră, personal, Guvernului României pentru că, iată, Partidul Social Democrat reuşeşte să vină la Tăşnad, şi nu vine cu mâna goală, ci cu două proiecte importante pentru această comunitate”, a declarat Vasile Mitraşca.

  Proiecte de viitor
  Vasile Mitraşca a prezentat şi proiectele de viitor ale administraţiei locale, demersuri care vor avea un rol important în viitorul localităţii şi a întregii zone. “Aş vrea să spun că nu ne oprim aici, că am înţeles că aici la Tăşnad doar prin proiecte importante putem să facem paşi înainte. Şi avem predat amplasamentul pentru o nouă grădiniţă. De asemenea, v-am prezentat în staţiune două proiecte majore. Unul pentru baza de tratament, care ne lipseşte pentru ca Tăşnadul să devină staţiune de interes naţional. Pe axele acestea care s-au deschis pentru ciclul de finanţare 2014 – 2020 avem oportunitatea pentru ca aceste proiecte importante să le putem realiza în viitor aici, la Tăşnad”, a concluzionat Mitraşca.

  “Am întrerupt o nedreptate”
  Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a precizat că el a fost cel care a preluat finanţarea construcţiei viitorului sediu al Primăriei Tăşnad, după ce alte guvernări au “uitat” de Tăşnad. “Sunt prezent aici pentru că, întâmplător sau nu, toate proiectele de care a vorbit domnul primar sunt aprobate şi semnate de mine. Aşa s-a întâmplat să fiu eu la acest minister şi să fiu eu cel care a întrerupt o nedreptate de ani buni şi un dezinteres faţă de o problemă serioasă a acestei localităţi, şi anume sediul primăriei. Sediul primăriei nu este doar un loc în care vin la muncă nişte funcţionari, în frunte cu primarul şi viceprimarul, ci este simbolul administrativ al oraşului. Este locul unde se iau decizii importante pentru viaţa acestei localităţi. Este locul unde consilierii locali şi primarul decid dezvoltarea unei localităţi, decid lucruri bune pentru viitorul cetăţenilor din această localitate”, a precizat Liviu Dragnea.

  tasnad02

  Liviu Dragnea a cerut constructorului să respecte în totalitate termenele şi condiţiile impuse prin contract, iar în 12 luni lucrarea să fie finalizată. “Am vrut să fiu prezent aici pentru a arăta că finanţarea pentru acest obiectiv parcurge fără niciun fel de piedică. În acelaşi timp, am vrut să transmit personal şi domnului primar şi constructorului solicitarea mea fermă ca această lucrare să se execute în bune condiţii, respectând toate normele de construcţie, de legislaţie în construcţie, precum şi calitatea în construcţie. Să respecte termenele. Eu sunt sigur că Victor Ponta va veni la inaugurarea lucrării, să vină peste 12 luni, aşa cum v-aţi angajat prin contract”, a cerut Liviu Dragnea.

  Apel la normalitate
  Liviu Dragnea a făcut şi un apel la normalitate, precizând că România nu se poate dezvolta echilibrat şi durabil într-o stare de conflict politic şi social. “Am discutat cu domnul primar, de asemenea, despre proiectul pe care l-am semnat astăzi, şi anume modernizarea unor străzi din oraş. De asemenea, am discutat despre posibilitatea finanţării unei baze turistice de tratament, pentru că resursele naturale de care beneficiază localitatea dumneavoastră trebuie să fie puse în valoare. Am discutat, de asemenea, de căile de acces către acest oraş şi ele au fost prezentate primului ministru, care le-a dat deja în lucru şi încet-încet, şi accentuez, încet-încet, căile de acces rutier au început să fie refăcute în România. Ştiu că există multă nerăbdare. Ştiu că există foarte multă supărare acumulată în cel puţin ultimii zece ani de zile pe ceea ce nu s-a făcut, dar nu se poate rezolva şi nu se poate reîncepe dezvoltarea echilibrată şi durabilă a României dacă suntem într-o stare de duşmănie în această ţară. Trebuie să avem răbdare, să vedem când greşim, trebuie să vedem când lucrurile merg încet. Dar acolo unde lucrurile merg pe făgaş normal trebuie să le sprijinim cu toţii”, a declarat vicepremierul României.

  În final, Liviu Dragnea şi-a reiterat sprijinul său şi al Guvernului Ponta pentru Tăşnad. “Vreau să vă urez succes, domnule primar, vreau să aveţi un sediu de primărie cu care să vă mândriţi, să fie un simbol al oraşului. O să fiu lângă dumneavoastră şi eu şi Guvernul Ponta în celelalte proiecte pentru dezvoltarea acestei localităţi. Şi dacă dumneavoastră chiar sunteţi hotărât, aşa cum mi-aţi spus dumneavoastră, ca această staţiune să bată Băile Felix, eu vă doresc succes. Şi dacă sunteţi în stare să luaţi toţi banii pe care noi vrem să vi-i dăm, înseamnă că o să se realizeze”, a susţinut Liviu Dragnea.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img