More


  Ministerul Sănătăţii va achiziţiona din august peste 500.000 doze de vaccin BCG şi peste 200.000 hepatitic B

  - Advertisement -

  5

  Ministerul Sănătăţii (MS) va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B, primele produse urmând să fie livrate în august.

  Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an, anunţă instituţia.

  În acest context, săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribute în unităţile din teritoriu. Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, informează Ministerul Sănătăţii.

  În acest an, MS va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.

  Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse.

  Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

  Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie, mai spun reprezentanţii instituţiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img