More

  Moţii de la câmpie au sărbătorit la Marna Nouă

  marna

  La Marna Nouă a avut loc ieri cea de-a doua ediţie a Sărbătorii moţilor de la câmpie. Manifestarea a debutat cu primirea oaspeţilor la intrarea în sat de către tradiţionalele tulnicărese şi grupul folcloric Mărişana din localitatea clujeană Mărişel, oficialităţile fiind conduse până în centrul satului, la bustul lui Avram Iancu. Programul a continuat cu un parastas de pomenire a Crăişorului Munţilor, Avram Iancu, slujba religioasă fiind oficiată de un sobor de preoţi. La manifestare au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, preşedintele Adrian Ştef, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, deputatul Ovidiu Silaghi, consilierii judeţeni Rodica Maxi şi Pinter Jozsef, viceprimarul comunei Sanislău, Răzvan Roşca, dar şi consilieri locali şi reprezentanţi ai satelor de moţi din zona Careiului.

  Triplă sărbătoare
  Viceprimarul comunei Sanislău, Răzvan Roşca, a arătat că, pe lângă sărbătoarea moţilor de la câmpie, ieri s-au mai sărbătorit împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea satului, respectiv Ziua limbii române. Directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, le-a transmis moţilor salutul prefectului Eugeniu Avram, care i-a asigurat de tot sprijinul instituţiei pe care o reprezintă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, le-a promis localnicilor că drumul care trece prin comună urmează să fie asfaltat, la fel cum a fost asfaltat şi cel din Ianculeşti.

  Asfalt, apă şi canalizare
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că satul Marna Nouă va avea drum asfaltat, respectiv apă şi canalizare până la sfârşitul mandatului său, lucrările fiind cuprinse spre finanţare în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

  Asigurându-i de tot sprijinul său, vicepreşedintele Mircea Govor le-a solicitat mărnenilor să fie uniţi, pentru că aşa îşi vor putea apăra mai uşor drepturile. Au mai luat cuvântul deputatul Ovidiu Silaghi şi colonelul (r) Vasile Mărnean, care a prezentat un scurt istoric al satului Marna Nouă.

  După depunerile de coroane la bustul lui Avram Iancu, vicepreşedintele Mircea Govor şi preşedintele Adrian Ştef au fost luaţi la dans de către localnice. Sărbătoarea moţilor de la câmpie a continuat cu evoluţia grupurilor folclorice moţeşti din Mărişel, Ianculeşti, Gelu, Horea, Scărişoara şi Marna Nouă. Pe scenă au mai evoluat grupul folcloric şvăbesc din Petreşti, folkistul Octavian Bud, Cristi Codrea şi Formaţia, alături de alţi invitaţi surpriză.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE