More


  Nemţii caută poştaşi în România

  =

  ajofm

  O parte dintre poştaşii disponibilizaţi anul trecut de Compania Naţională Poşta Română au şansa să-şi găsească un loc de muncă bine plătit la Poşta Germană, activitatea de preselecţie, făcută de o firmă specializată pentru recrutarea forţei de muncă din Germania, având loc în această perioadă la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Reprezentanţii firmei de recrutare au afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în total au aplicat 180 de aspiranţi din întreaga ţară din care, pentru interviu, au fost selectaţi circa 80. Peste 20 dintre aceştia vor avea şansa să lucreze, începând cu data de 1 octombrie, la Poşta Germană pe un salariu de 2.000 de euro.

  Preselecţia este făcută la Satu Mare datorită faptului că reprezentantul firmei de recrutare din Germania, Eniko Ilona Hochdorfer, este sătmăreancă. Potrivit directorului firmei germane, Hieko S. Keilholz, acţiunea de la Satu Mare este un proiect pilot prin care vor fi recrutaţi circa 20 de factori poştali români care să lucreze la Poşta Germană. “În prima fază vom selecta circa 20 de factori poştali care vor lucra la Poşta Germană în zona Frankfurt. Aceştia vor avea parte de acelaşi tratament ca şi poştaşii germani şi vor primi un salariu de 2.000 de euro brut. Suntem siguri că acest proiect va fi o reuşită. Toţi cei care s-au prezentat la interviu doresc să-şi asigure un trai decent pentru familiile lor şi văd prin asta o posibilitate de lansare a viitoarei lor cariere profesionale”, a precizat Hieko S. Keilholz.

  Locurile de muncă din Germania au fost făcute publice prin reţeaua EURES şi au aplicat peste 180 de aspiranţi. Dintre aceştia, au fost selectaţi pentru interviu circa 60, la care se mai adaugă alţi circa 20 care s-au prezentat direct la sediul AJOFM Satu Mare. Acţiunea de selectare a viitorilor poştaşi s-a desfăşurat în mare parte ieri şi va continua şi în cursul zilei de azi. “Sunt convins că vineri, când ne vom întoarce în Germania, vom putea spune reprezentanţilor Poştei Germane, că în România pot fi găsiţi muncitori serioşi şi că programul de recrutare va continua”, a mai spus Hieko S. Keilholz, care a mulţumit totodată conducerii AJOFM Satu Mare pentru implicare şi ajutorul acordat.

  Atât directorul general al AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, cât şi directorul adjunct, Marcel Maruşca, s-au declarat încântaţi de faptul că recrutarea forţei de muncă pentru Poşta Germană are loc la Satu Mare. “Sperăm să se repete la Satu Mare acest proces de recrutare a forţei de muncă şi să aibă un grad de ocupare cât mai bun. Oapeţii noştri caută forţă de muncă pentru Germania şi ne-au propus să iniţiem la nivelul AJOFM Satu Mare cursuri de limba germană”, a precizat Simona Derşidan. Directorul firmei germane de recrutare a forţei de muncă a mai spus că va încuraja firmele germane să îşi caute forţă de muncă în Europa de Est, în special în România. “Am văzut oameni dornici să muncească şi cred că în acest fel şi imaginea României în Germania se va îmbunătăţi radical”, a mai spus Hieko S. Keilholz.

  În prima fază, cei selectaţi vor semna un contract de muncă pe o perioadă de şase luni, ca perioadă de probă, după care va fi semnat un contract pe o perioadă nedeterminată.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img