More


  Noi manevre militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina: ”Rusia se pregăteşte pentru respingerea unui atac masiv cu rachete”

  - Advertisement -

  3

  Rusia a lansat luni noi manevre militare cu participarea a peste 100 de avioane de luptă, în apropiere de frontiera ucraineană, la o săptămână după ce a desfăşurat importante exerciţii militare în sudul teritoriului său, provocând îngrijorarea Kievului.

  Exerciţiile, care vor avea loc până vineri, implică peste 100 de avioane de diverse tipuri, printre care bombardiere Su-34 şi Su-24, avioane de vânătoare Su-27, de interceptare MiG-31, elicoptere de luptă Mi-8, Mi-24 şi Mi-28H, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

  Avioane de tip Il-78 vor efectua de asemenea misiuni de alimentare în zbor a bombardierelor şi avioanelor de vânătoare.

  Moscova a lansat deja săptămâna trecută manevre militare în regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, implicând rachete sol-aer S-300.

  Potrivit Ministerului Apărării, exerciţiile vizează pregătirea armatei ruse în vederea “respingerii unui atac masiv cu rachete”.

  Autorităţile de la Kiev au cerut explicaţii în legătură cu aceste operaţiunii militare “de amploare” în apropierea frontierei ucrainene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img