More


  Numărul persoanelor diagnosticate cu demenţă a crescut cu 62% în ultimii şapte ani

  =

  5

  Numărul persoanelor diagnosticate cu demenţă a crescut cu 62 de procente în ultimii şapte ani, potrivit unor cercetări recente, informează dailymail.co.uk.

  Potrivit experţilor, motivele acestui procent ridicat ar putea fi populaţia îmbătrânită, îmbunătăţirea diagnosticării şi o mai bună conştientizare a maladiei.

  Astfel, între 2013 şi 2014, numai în Marea Britanie, au fost diagnosticate cu demenţă 344.000 de persoane, în condiţiile în care între 2006 şi 2007 numărul acestora era de 213.000, potrivit datelor furnizate de Health and Social Care Information Centre (HSCIC).

  Printre simptomele demenţei se numără pierderi de memorie, schimbări de stare şi de comportament, schimbări de personalitate.

  Potrivit oamenilor de ştiinţă, din ce în ce mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu această maladie, însă există sute de mii de persoane care se confruntă singure cu demenţa, fără să aibă sprijin sau să obţină informaţii din partea persoanelor avizate.

  De asemenea, specialiştii spun că jumătate dintre persoanele care suferă de demenţă nu sunt diagnosticate, în condiţiile în care, odată cu înaintarea în vârstă, identificarea acestei maladii ar trebui să fie o prioritate.

  Un raport global anunţa la începutul acestei luni că procentul persoanelor care suferă de maladia Alzheimer şi alte forme de demenţă este în scădere în Statele Unite ale Americii şi alte ţări bogate. Cu toate acestea, la nivel global, numărul bolnavilor este încă în creştere, deoarece din ce în ce mai mulţi omeni trăiesc până la vârste înaintate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img