Oamenii de ştiinţă britanici susţin că lovirea mingii cu capul este periculoasă pentru copii

4

Lovirea mingii cu capul este periculoasă pentru copii, deoarece corpurile lor nu pot face faţă durerilor repetate, a anunţat medicul britanic Michael Grey, profesor la Universitatea din Birmingham, informează independent.co.uk.

Declaraţia lui Grey vine după ce familia lui Jeff Astle, fost fotbalist al echipei West Bromwich Albion în anii 1960-1970, s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru a afla ce s-a mai întâmplat cu un studiu solicitat după decesul din 2002 al fostului jucător.

La începutul acestui an, un patolog a stabilit că decesul a fost cauzat de leziuni ale creierului, legate în mod clar de lovirea mingilor cu capul de-a lungul carierei.

Familia lui Astle a solicitat o anchetă parlamentară, iar studiile din Statele Unite ale Americii au arătat că lovirea cu capul a unei mingi de mai mult de o mie de ori poate duce la probleme ce nu mai pot fi tratate.

“Atât eu, cât şi colegii mei credem că lovirea mingilor cu capul de către copii nu este sigură. Motivul este cauzat de faptul că muşchii gâtului nu sunt dezvoltaţi direct proporţional cu mărimea capului, dar şi de faptul că încă se dezvoltă creierul, aşa că micuţii sunt într-o perioadă foarte vulnerabilă pentru a primi o lovitură în cap. Nu ştim dacă accidentările repetate la cap sunt sigure pentru sportivii de performanţă”, a spus Grey.

Săptămâna trecută, FA a lansat noi reguli, potrivit cărora jucătorii care îşi pierd cunoştinţa în timpul meciurilor din Premier League nu vor mai avea voie să revină pe teren.

Totuşi, FA a anunţat că nu are cunoştinţă de rezultatele studiului efectuat în ultimii zece ani, prin care se doreşte aflarea legăturilor dintre loviturile cu capul şi afecţiunile creierului.

“Ştim ce l-a omorât pe tata. Lovirea mingilor cu capul l-a ucis pe tata, iar FA nu recunoaşte asta. Ne îngrijorăm nu doar pentru fotbaliştii actuali, ci şi pentru copiii din acest joc. Ei trebuie să ştie riscurile şi să facă alegerile în cunoştinţă de cauză”, a declarat fiica lui Jeff Astle, Dawn, înaintea unei întâlniri cu preşedintele FA, Greg Dyke, şi cu neurochirurgul Willie Stewart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ANUNȚ IMPORTANT. Centru de TESTARE coronavirus la Satu Mare. Alături de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spitalul Județean de Urgențe Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...