More

  Polițiștii sălăjeni „cu ochii” pe vitezomani

  Aparatele radar vor fi dispuse „în cascadă” pe drumurile care tranzitează Sălajul
   
  Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în perioada 18 – 24 august, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe drumurile publice pe care s-au înregistrat evenimente rutiere, având drept cauză viteza.

   
  Din analiza de risc rutier rezultă că una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză, sub cele două forme, nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.
   
  Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP)  Sălaj,  în perioada 1 ianuarie – 15 august, la nivel naţional au fost înregistrate 902 accidente grave (reprezentând 20% din totalul accidentelor), acestea fiind soldate cu decesul a 252 persoane (26%) şi rănirea gravă a altor 974 (22%).
   
  Din punct de vedere al gradului de victimizare al participanţilor la trafic, viteza rămâne una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, cu impact deosebit asupra percepţiei nivelului de siguranţă rutieră.
   
  În judeţul Sălaj, în perioada menționată s-au înregistrat 22 de accidente, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 25.
   
  În cadrul acţiunilor din această perioadă, poliţiştii sălăjeni de la circulație vor utiliza toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele din dotare.
   
  De asemenea, aparatele radar vor fi dispuse „în cascadă”, în localităţile şi intervalele orare în care s-au produs accidente rutiere având drept cauză principală de producere „viteza”.
   
  Trebuie specificat faptul că aceste acţiuni fac parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), în această perioadă fiind programată a se desfăşura Operaţiunea „SPEED”.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE