More


  Promovabilitate de aproape 23% la Bac-ul de toamnă

  - Advertisement -

  4

  După rezultate destul de bune la prima sesiune de Bacalaureat, când a fost obţinută o promovabilitate de 63,95%, la cea de a doua sesiune, care s-a desfăşurat recent, promovabilitatea a fost de doar 22,95%. Pe licee, promovabilitatea cea mai bună a avut-o Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, în timp ce în cazul a două licee niciun candidat nu a reuşit să îşi ia Bac-ul.

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, promovabilitatea la cea de a doua sesiune de Bacalaureat din acest an în judeţ a fost de 22,95%. Astfel, din totalul celor 952 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat doar 767, în timp ce 185 au fost absenţi. Dintre cei care au susţinut probele de bacalaureat, 591 de candidaţi, reprezentând peste 77%, au fost declaraţi respinşi. Dintre aceştia, 136 au avut aceeaşi soartă deşi au luat la examenele susţinute în toamnă note mai mari de cinci, dar insuficiente pentru a fi declaraţi promovaţi. În cele din urmă, doar 176 de candidaţi, reprezentând 22,95%, au fost declaraţi admişi la Bac-ul de toamnă. Pe tranşe de medii, 152 dintre candidaţii admişi au luat note cuprinse între 6 şi 6,99, în timp ce 19 au luat note între 7 şi 7,99, iar cinci între 8 şi 8,99. Niciun candidat nu a reuşit să obţină o notă mai mare de 8.
  În ceea ce priveşte promovabilitatea pe licee, pe primul loc în judeţul Satu Mare se află Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” cu 75%. Pe locul secund se află Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”, cu o promovabilitate de 57,14%, poziţia a treia fiind ocupată de Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” cu 42,86%. De remarcat că şi la această sesiune, Liceul Tehnologic Ardud şi Liceul Tehnologic “Traian Vuia” au avut promovabilitate “zero”, în timp ce cu promovabilitate foarte mică au fost înregistrate Liceul Tehnologic Construcţii Maşini “Unio” (4,17%), Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” (6,67%) şi Liceul Tehnologic “Gheorghe Bariţiu” Livada cu 7,14% promovabilitate.
  Afişarea rezultatelor se va face azi la centrele de examinare până la ora 12.00. Între orele 12.00 şi 16.00, cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, iar rezultatele finale după rezolvarea acestora vor fi afişate în data de 4 septembrie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img