More


  Răspunsul Phenianului la o anchetă ONU: Nord-coreenii se îndreaptă cu paşi rapizi către un viitor radios

  - Advertisement -

  3

  Coreea de Nord a anunţat luni că va publica în curând un raport despre viaţa “radioasă” a nord-coreenilor şi situaţia drepturilor omului în ţară, ca răspuns la o anchetă copleşitoare efectuată de către Organizaţia Naţiunilor Unite.

  Potrivit Asociaţiei nord-coreene pentru studii asupra drepturilor omului, acest raport va demonta piesă cu piesă “minciunile şi invenţiile” propagate de către “forţe ostile” regimului stalinist.

  Coreea de Nord este clasată ca unul dintre cele mai represive state din lume.

  Într-un document publicat în februarie, o comisie ONU de anchetă a întocmit un rechizitoriu copleşitor şi a prezentat argumente împotriva regimului nord-coreean, pe care l-a acuzat de crime împotriva umanităţii la scară largă.

  Comisia stabilea că “sute de mii de deţinuţi politici (au) pierit în lagăre în ultimii 50 de ani”, “eliminaţi în mod treptat şi în mod deliberat prin înfometare, muncă forţată, execuţii, aplicarea torturii şi violuri”.

  Phenianul a respins în bloc concluziile Comisiei ONU de anchetă.

  Un purtător de cuvânt al Asociaţiei nord-coreene a precizat că raportul regimului va ajuta opinia publică străină să “se debaraseze de prejudecăţile şi neînţelegereae pe care le are” cu privire la realitatea din Coreea de Nord.

  “Raportul va livra adevărul despre oamenii (din Coreea de Nord) care avansează cu paşi rapizi către un viitor radios”, a declarat el într-un interviu pentru agenţia oficială de presă a regimului KCNA.

  Coreea de Nord stalinistă este condusă cu o mână de fier, de şase decenii, de către clanul Kim.

  Între 80.000 şi 120.000 de deţinuţi politici ar fi internaţi în lagăre nord-coreene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img