Şova: Sper ca Adrian Năstase să se întoarcă într-o formă sau alta în viaţa publică

1

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Dan Şova, spune că speră ca Adrian Năstase să se întoarcă “într-o formă sau alta în viaţa publică”, adăugând că în 1992 l-a avut profesor pe acesta, iar de atunci a avut “onoarea” să-l consulte de mai multe ori şi o să-l consulte “de câte ori va avea timp”.

Dan Şova a declarat, joi, la Tulcea, că este o zi bună pentru social-democraţi şi pentru Adrian Năstase.

“E o zi bună pentru noi şi pentru Adrian Năstase, pentru familia lui. E o decizie bună. (…) Sper să se întoarcă într-o formă sau alta în viaţa publică”, a afirmat Şova.

Întrebat de jurnalişti dacă a urmărit declaraţiile lui Năstase la ieşirea din Penitenciarul Jilava, Şova a răspuns că le-a urmărit “parţial”, pentru că se afla în hol şi “nu se auzea bine”.

De asemenea, întrebat despre o lege a graţierii, subiect dezbătut de Adrian Năstase, Şova a afirmat că “o lege a graţierii este o chestiune care trebuie discutată la nivelul întregii clase politice.

“Cred că inţiativa unei asemenea legii trebuie să vină din zona Ministerului Justiţiei şi să fie o măsură care ţine cont de condiţiile europene de detenţie”, a spus Şova.

Chestionat dacă se va consulta cu Adrian Năstase privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Dan Şova a răspuns că “a avut onoarea” să-l consulte de mai multe ori pe fostul lider PSD.

“Eu l-am avut profesor pe Adrian Năstase în 1992 şi de atunci am avut onoarea să-l consult de multe ori şi o să-l consult de câte ori voi avea timp”, a precizat Şova, care a adăugat că sfaturile acestuia sunt “foarte preţioase”.

Întrebat dacă îi va cere sfaturi, Şova a spus: “Fireşte”.

De asemenea, Şova a spus că îşi doreşte ca Năstase să participe la toate întâlnirile PSD.

Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită.

Năstase a spus că “statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia”.

“Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul”.

El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde.

“Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii”, a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui “să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani”.

Adrian Năstase a mai spus că în următorii 9 ani nu va putea să ocupe funcţii publice, însă a primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin, refuzând însă să precizeze despre ce ţară este vorba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...