More

    Toţi banii economisiţi până la rectificarea viitoare vor fi alocaţi la sănătate şi educaţie

        Ministerul Sănătăţii a primit cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară, dar tot nu a primit destul, a afirmat, vineri, premierul Victor Ponta, el anunţând totodată că toate sumele pe care Guvernul le va economisi, la rectificarea viitoare, vor fi alocate pentru sănătate şi educaţie. Afirmaţiile premierului au fost făcute la finalul vizitei pe care acesta a făcut-o la Spitalul Pantelimon, însoţit fiind de ministrul Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, şi de secretarul de stat de la Interne Raed Arafat.
    “Pentru că la rectificarea de ieri cei mai mulţi bani s-au dus, aşa cum era normal şi corect de fapt, spre sănătate – de altfel şi la rectificarea din septembrie o să alocăm în continuare bani pentru sănătate – am vrut să văd un proiect de succes. Înţeleg că, doar în 9 luni, de la un spital foare vechi care nu respecta niciun fel de standard, după cum se vede, s-a progresat foarte mult, dar mai este mult de lucru. Am vrut să văd un proiect care mă interesează foarte tare, o maternitate finanţată din fondurile de la Banca Mondială şi care, mi-a spus domnul manager, va fi finalizată peste trei luni(…) De aceea am vrut să văd cu ochii mei, am văzut şi ce merge bine, am văzut şi ce merge prost, şi nu pot decât să consider că, deşi Ministerul Sănătăţii a primit cel mai mult la rectificare, tot n-a primit destul şi, cu siguranţă, orice resurse suplimentare avem, le alocăm pentru sănătate şi educaţie”, a spus Ponta.
    Premierul a arătat că “merge prost” modernizarea maternităţii, proiect finanţat dintr-un credit de 250 de milioane de euro primit de la Banca Mondială, dar factori implicaţi i-au explicat care sunt motivele întârzierii. “Proiectul cu maternitatea care este întârziat, am vrut să văd de ce s-au schimbat anumite date tehnice şi mi s-a explicat că e vorba despre noi standarde pe care toate maternităţile din România trebuie să le respecte şi, din acest motiv, tot ceea ce strângem, resurse suplimentare, le orientăm către finalizarea maternităţilor finnţate de Banca Mondială”, a spus Ponta.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE