More

  Turţenii s-au distrat în week-end de Zilele comunei

  turt2

  Locuitorii comunei Turţ şi oaspeţii lor s-au aflat în sărbătoare în acest sfârşit de săptămână cu ocazia organizării celei de a XIV-a ediţii a Zilelor comunei. Evenimentele organizate ieri au fost onorate de prezenţa oficialităţilor judeţene. Capul de afiş al concertelor organizate de Zilele Comunei Turţ a fost Alex Velea.

  Câte o surpriză plăcută an de an pentru turţeni
  Manifestările artistice au început încă de sâmbătă seara cu un concurs Tip-Top Minitop, urmat de un spectacol pentru copii prezentat de Mister Nicu şi un spectacol de muzică uşoară susţinut de Monik.

  Deschiderea oficială a Zilelor Comunei Turţ a avut loc ieri la orele prânzului. Manifestările au debutat cu o paradă a portului popular la care au luat parte prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul comunei Turţ, Ioan Ciupac, primarii comunelor învecinate, reprezentanţi ai partidelor politice, elevi precum şi cetăţeni ai comunei şi oaspeţii lor. Parada a început de la sediul Primăriei Turţ şi a continuat până la scenă.

  Autorităţile au fost invitate pe scenă, după care primarul Ioan Ciupac a declarat deschise manifestările artistice dedicate Zilei Comunei Turţ. În continuarea cuvântului său, edilul şef a punctat principalele realizări din acest an. “Ieri (sâmbătă – n.r.), în prezenţa premierului Victor Ponta şi a vice-premierului Liviu Dragnea, am semnat un proiect de finanţare prin PNDL de asfaltare a străzii Susanii de Jos, în valoare de un milion de euro, şi am primit un nou microbuz şcolar pentru elevii din comună. În acest an a fost finalizată staţia de epurare, iar în următorii cinci ani va fi extinsă în toată comuna reţeaua de apă şi canalizare, proiectul fiind în valoare de 8 milioane de euro. De acum înainte, pe toată durata mandatului meu, am să fac în fiecare an câte o surpriză plăcută atât turţenilor din comună cât şi celor care muncesc în străinătate”, a declarat Ioan Ciupac. De asemenea, primarul nu a uitat să mulţumească Guvernului României, în special premierului Victor Ponta şi vice-premierului Liviu Dragnea, precum şi conducerii Consiliului Judeţean pentru ajutorul acordat pentru realizarea investiţiilor.

  Faţa comunei s-a schimbat în bine
  În continuare, prefectul Avram l-a felicitat pe primarul Ciupac pentru că, având ajutorul viceprimarului şi a consilierilor locali, au făcut în aşa fel încât turţenilor care sunt la muncă în străinătate să nu le fie ruşine când vin acasă, adăugând faptul că felul în care arată azi comuna este o mândrie atât pentru edili cât şi pentru cetăţeni. De asemenea, a asigurat autorităţile locale de tot sprijinul său şi a instituţiei pe care o conduce. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a apreciat căldura şi ospitalitatea turţenilor, adăugând investiţiile realizate în comună în ultimii ani. “În 2012, când am vizitat Turţul, ne-aţi spus să avem grijă de Ţara Oaşului. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi astfel am reuşit să finalizăm Autostrada Ţării Oaşului, staţia de epurare şi au fost modernizate multe străzi din comuna Turţ. Veţi avea şi în continuare tot sprijinul Consiliului Judeţean pentru că Ţara Oaşului şi Ţara Codrului sunt leagănul românismului în judeţul Satu Mare”, a mai spus Ştef.

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a urat comunei Turţ şi tuturor turţenilor un călduros “La Mulţi Ani!”, adăugând că este mândru de fiecare dată când ajunge în această zonă a judeţului. “Faţa comunei Turţ s-a schimbat total în bine în ultimii ani. Şi nu vorbim aici doar de investiţiile realizate de Consiliul Judeţean ci de ceea ce a reuşit primarul, viceprimarul şi consilierii locali care sunt demni de toată lauda. Vă transmit, atât în numele meu personal, cât şi a colegilor mei din Consiliul Judeţean, că puteţi conta în continuare pe noi, şi vă asigur de tot sprijinul nostru. Să aveţi parte de o sărbătoare minunată”, a mai spus Mircea Govor.

  După un moment artistic prezentat de majoretele din Turţ, primarul Ioan Ciupac i-a premiat pe elevii turţeni cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi la concursurile şcolare, precum şi 15 cupluri de aur, iar poetul Grigore Mariţa a recitat o poezie compusă de el special pentru acest eveniment.

  Manifestări artistice
  Apoi s-a dat startul distracţiei. Prima reprezentaţie pe scenă a dat-o Maria Tripon, care a fost urmată de recitalul susţinut de Horia Someşan, după care Ansamblul folcloric din Turţ a prezentat un obicei de nuntă din Oaş. În continuare, în faţa turţenilor au mai evoluat Ghiţă Blidar, formaţia Bravo, Angela Muntean, iar turţeanul Cătălin Lucuţ a susţinut un scurt recital de muzică rock. În continuare, Ansamblul folcloric studenţesc “Mărginimea Sibiului” a susţinut un spectacol de muzică şi dansuri populare, după care pe scenă au mai evoluat Ionuţ Ciupac, Ansamblul folcloric “Cununiţa” şi Florin Oşanu.

  Cel mai aşteptat moment al serii a fost spectacolul cunoscutului interpret Alex Velea, care le-a prezentat turţenilor un adevărat show. Spectacolul a continuat cu recitalurile formaţiei Geo, a Mariei Petca-Poptean şi Petre Zelea, a Biancăi Rus şi a lui Rareş Câmpan, iar seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE