More


  Ucraina cere UE ajutor militar de anvergură în urma ”invaziei ruse”

  =

  Ucraina a afirmat joi că “trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile. Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un “ajutor militar de anvergură” în urma unei “invazii ruse nedisimulate”, conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat însă că nu există soldaţi ruşi în Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizaţiei la Viena.

  “Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (…). Ajunge cu conivenţa şi calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancţiuni semnificative şi un ajutor militar şi tehnic de anvergură”, a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

  “Mult peste o mie de soldaţi ruşi luptă în prezent în Ucraina. Ei îi susţin pe separatişti, luptă alături de ei” împotriva forţelor armate ucrainene, a afirmat oficialul NATO, precizând că se bazează pe “o estimare foarte prudentă”. Kievul a afirmat joi că “trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile. “Începând de luni, am asistat la noi incursiuni în apropiere de Novoazovsk”, ceea ce creează un “nou front pentru forţele ucrainene” şi le pune “într-o situaţie teribilă”, a precizat oficialul NATO. El a adăugat că, “de la jumătatea lui august, forţele ruse sunt angajate activ în lupte”. El a estimat de asemenea la aproximativ 20.000 numărul soldaţilor desfăşuraţi de-a lungul frontierei ruso-ucrainene. Oficialul a apreciat că această “escaladare semnificativă a operaţiunilor militare ruse” este “direct legată de succesul operaţiunilor militare ucrainene” împotriva separatiştilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img