Voltaj, Cargo, Alex Velea şi Lora, în concert la Negreşti-Oaş

voltaj

Oraşul Negreşti Oaş se va afla în sărbătoare la acest sfârşit de săptămână, aici fiind organizat Festivalul Patrimoniului Ţării Oaşului “Zestrea Oaşului”. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, în parteneriat cu Casa Orăşenească de Cultură din localitate, sub tutela Autorităţii Naţionale pentru Turism, şi va avea ca motto “Mândru că sunt oşan”. La sărbătoarea negreştenilor vor sosi oaspeţi de cel mai înalt nivel, şi anume premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, precum şi o parte din membrii Guvernului.

Târg meşteşugăresc
Manifestările dedicate Festivalului Patrimoniului Ţării Oaşului “Zestrea Oaşului” au debutat încă de ieri seară cu o serie de expoziţii organizate la Muzeul Ţării Oaşului, precum şi cu competiţiile sportive. Azi, cu începere de la ora 9.00, va avea loc simpozionul “Patrimoniul şi identitatea locală – premisele creşterii potenţialului turistic al Ţării Oaşului”, care se va desfăşura la Muzeul în Aer Liber. De asemenea, în aceeaşi locaţie va fi organizat un târg meşteşugăresc la care, după cum spunea directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr, vor participa meşteri populari din zona Oaşului dar şi din alte zone din judeţ, precum şi un concurs gastronomic. Deschiderea oficială a festivalului şi inaugurarea târgului meşteşugăresc şi a concursului culinar va avea loc la ora 14.00, după care vor urma premierile.

De asemenea, tot azi, la scena amplasată în centrul oraşului, manifestările artistice vor debuta de la ora 14.15 cu un program artistic susţinut de preşcolarii şi elevii instituţiilor de învăţământ din oraş, urmat de un concert de muzică folk susţinut de George Palfi, Maria Pintea, Teodora Moldovan şi Vlad Belbe. Apoi, rând pe rând, pe scenă vor urca ansamblurile folclorice “Vama Ardeleană “ şi “Cununiţa”, după care va urma recitalul trupei “Pionierii” şi cel susţinut de Şcoala Vedetelor din Baia Mare. De la ora 20.00 va avea loc un regal folcloric, urmat de spectacolul trupei “Synergy and friends”. Seara se va încheia cu spectacolele susţinute de Lora, de la ora 21.45, de trupa Cargo, de la ora 22.45 şi cu un joc de laser.

alex-velea

Alex Velea şi Voltaj, în concert duminică
Dacă la Muzeul în Aer Liber târgul meşteşugăresc va continua şi duminică toată ziua, la scenă, programul artistic va începe de la ora 14.00 cu spectacolul “Zâmbet de soare” prezentat de preşcolarii şi elevii instituţiilor de învăţământ din oraş. La ora 15.40 va fi organizată în centrul oraşului Negreşti Oaş o paradă a portului popular cu fanfară. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16.00, când vor fi premiate personalităţile importante ale oraşului, vor fi decernate titluri şi diplome, vor fi premiate “cuplurile de aur”, precum şi elevii merituoşi.

Va urma apoi un regal folcloric prezentat de Ansamblul folcloric “Sânzienele”, Maria Tripon şi Ansamblul folcloric “Oaşul”, urmate de recitalurile susţinute de Cristian Enache, Geo Giovani şi Tenorii din Seini. În continuare, pe scenă vor urca Ansamblul “Măgura” şi Maria Petca-Poptean şi Ansamblul folcloric studenţesc “Mărginimea Sibiului”. După recitalul susţinut de sătmăreanul Bogdan Bratiş, vor urma super-concertele susţinute de Alex Velea şi trupa Voltaj. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Oaspeţi de seamă la sărbătoarea Negreştiului
Potrivit primarului Aurelia Fedorca, sărbătoarea oraşului Negreşti Oaş va fi onorată de prezenţa premierului Victor Ponta, a vicepremierului Liviu Dragnea precum şi a unor reprezentanţi ai Guvernului României. Alături de oficialităţi judeţene, înalţii demnitari vor ajunge în oraş în jurul orei 15.00 şi vor participa la deschiderea oficială şi la premierea care va avea loc pe scenă la ora 16.00. “Este pentru a treia oară, în decurs de şapte luni, când avem la Negreşti Oaş oaspeţi de rang înalt. Mă bucură faptul că nu vin cu mâna goală ci vin cu proiecte şi finanţări. Doar pentru oraşul Negreşti Oaş vor fi semnate trei proiecte de finanţare în valoare totală de 15 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere”, a precizat Aurelia Fedorca.

Făcând referire la Festivalul Patrimoniului Ţării Oaşului “Zestrea Oaşului”, edilul şef a afirmat că este inclus în lista de manifestări la nivel naţional a Autorităţii Naţionale pentru Turism şi are printre principalele obiective promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, arta culinară şi meşteşugurile din zona Oaşului “astfel încât oamenii să ne cunoască zona şi să ne viziteze”.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...