ACCIDENT grav în Bulgaria: Un român a murit, iar cinci sunt răniţi grav după ce un autocar s-a răsturnat. Trei elicoptere vor aduce în ţară şase răniţi1

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în pasul Republika, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, din Bulgaria, din primele informaţii rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor cinci. Trei elicoptere SMURD vor aduce în ţară şase dintre răniţii din accidentul produs duminică dimineaţă în Bulgaria, cinci dintre aceştia fiind în stare gravă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne.

UPDATE 12:03 – Trei elicoptere vor aduce în ţară şase răniţi din accidentul produs în Bulgaria

Trei elicoptere SMURD vor aduce în ţară şase dintre răniţii din accidentul produs duminică dimineaţă în Bulgaria, cinci dintre aceştia fiind în stare gravă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat că două dintre elicoptere au decolat deja, din Craiova, respectiv Bucureşti, şi ar urma să aducă, la Spitalul Floreasca, două dintre persoanele rănite grav în accident.

Al treilea elicopter va pleca tot spre spitalul din Veliko Târnovo unde sunt internate victimele accidentului, pentru a aduce în ţară alte patru persoane, între care trei răniţi în stare gravă.

“Deocamdată, nu s-a stabilit la ce spital vor fi aduşi cei patru. Posibil, tot la Floreasca”, a mai spus Arafat.

Potrivit presei bulgare, doi dintre răniţii în stare gravă sunt supuşi, la această oră, unor intervenţii chirurgicale la un spital din Veliko Târnovo, urmând să fie transportaţi în România după ce vor fi stabilizaţi.

UPDATE 11:14 – Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice – autorităţi

Şoferul autocarului răsturnat în Bulgaria nu consumase băuturi alcoolice, iar testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs, anunţă autorităţile bulgare, citate de agenţia Focus.

Autocarul, care aparţine unei firme de turism din România, era condus de un român în vârstă de 44 de ani.

Şoferul nu consumase alcool, au comunicat autorităţile bulgare. Testele pentru eventuala depistare a altor substanţe interzise sunt în curs.

UPDATE 10:42 – MAI: Două elicoptere SMURD vor prelua două persoane rănite grav în accidentul din Bulgaria

Două elicoptere SMURD vor decola spre Bulgaria pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav în accidentul de autocar, informează Ministerul Afacerilor Interne, precizând că evenimentul este gestionat de un grup interministerial din care fac parte şi reprezentanţi ai Ministerului de Externe.

Potrivit sursei citate, cele două elicptere SMURD vor pleca din  Craiova şi din Bucureşti pentru a prelua două persoane rănite grav în accidentul petrecut duminică dimineaţă în Bulgaria.

MAI mai infrormează că, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanţi ai Ministerul Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situaţie.

De asemenea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportaţi la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere şi aducerea în ţară a altora dintre aceştia, dacă se impune.

“La locul acidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI. Din primele informaţii furnizate de către reprezentanţii autorităţilor bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniţi grav, precum şi alte persoane cu răni uşoare”, se mai arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Autocarul, care deservea o firmă de turism din Bucureşti, transporta turişti români care se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Turcia, la Kuşadasi.

Duminică dimineaţă, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-o râpă.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, răniţii au fost transportaţi la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma să fie aduşi la Bucureşti, cu elicoptere SMURD.

“Din primele informaţii, carosabilul era umed la ora accidentului şi se pare că şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts